Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Territori Dakota a la Roca de Sant Cugat e Infiniti a la Roca dels Coleccionistes .La Plantacio.MonsData:diumenge 17 d'abril de 2011

Canal d´aproximació a les vies
Jordi superant un dels trans equipats de la canal
Jordi al primer llarg de la Territori Dakota
idem
Segona tirada
Jordi al pas de 6a de la tercera tirada
Ràpel improvisat.
Primers metres del primer llarg de la Infiniti
el momieta disfrutant
Jordi a la placa vertical de la segona tirada
Superant el pas de 6a de la tercera tirada
Preparant el ràpel
Les tres cordades juntes.
Després d'unes setmanes on la colla dels mòmies no coincidíem aquest dissabte ens tornem a ajuntar per anar a Montserrat. Ens decidim per anar a la Plantació una zona solitària i molt maca a la que arribaren després de caminar una horeta sortim del parking del Clot de la Mònica. Els mòmies Antonio i Joanet ja havien visitat aquesta zona amb antelació i ens fan una bona recomanació La Territori Dakota i la Infiniti totes dues bastant properes l'una de l'altre. Primer ens decidim per la Territori Dakota de 100mts 6a max obligat V i totalment equipada on ens faran falta unes dotze cintes mes les reunions encare que pot anar be un camelot 0.5 o algun del aliens del semàfor per protegir la sortida de la segona reunió ja que falta un pitó. Via maca i amb bona roca ràpida de fer i amb ombra durant tot el mati per la seva orientació sud-oest que comença per placa tombada que poc a poc es va fem més vertical i on els seguros abunden. La segona tirada que es la millor comença per una fissura-diedre bastant vertical fins que s'acaba i tindren que situar-nos en la placa de V+ molt disfrutona i on la roca es una meravella. La última tirada on trobaren l'únic pas de 6a que es pot fer Ao i que ens deixa al cim d'aquesta agulla amb unes vistes impressionants de la cara sud de Montserrat.

El descens anirem a buscar una instal·lació de ràpel situada a la vessant nord. Fem un curt ràpel que ens deixa a un collet. Un cop al coll seguim un corriol poc fresat que ens deixarà a la canal on comença la via. Nosaltres no trobem el corriol i improvisem un ràpel de 50 mts al final de la canal que baixa del primer ràpel.

La Infiniti de 105 mts 6a max. obligat V i també equipada amb parabolts on farem servir unes 10 cintes expres. Escalada divertida i disfrutona pel seu equipament d'estil esportiu i amb bona roca menys la arribada a la primera reunió i l'ultima tirada que es una mena de canal terrosa i la qual nosaltres enllacem amb la tercera tirada. A destacar la sortida de la primera reunió una placa de V+ força dreta, però que poc a poc es va ajupin, i el pas de 6a de la tercera tirada el descens un ràpel de 40 metres per la vessant nord-est, que ens deixa a la canal entre la Roca dels Col·leccionistes i la Roca de Sant Martí.

Cordada: Jordi i el momieta.
AnteriorSegüent
Via Lleida (6b+ , obligat V+/Ae) a Vilanova de Meià Noruega amb esquís