Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

ALTA RUTA BENASQUE-LUCHONAISEData:dissabte 03 d'abril de 2010

Gourgs Blancs
Pujant Coll dels Gourgs Blancs
Baixant a la Soula
Baixant a la Soula
La Soula
Viadós
Puntal de Barrau
Pujant Coll d'Eriste
Pujant Coll d'Eriste
Baixant Coll d'Eriste
Pito i Manel al Forcau
Aquests dies previs a la Setmana Santa teníem previst anar al Gran Paradiso. Tot i això, la previsió meteorològica ens tira enrere i canviem de plans. Resultat: una excel·lent alta ruta voltada de cims de més de 3000 metres, a cavall del Luchonaise i les valls de Benasque, amb la propina de l'Hourgade inclosa. Molt bona innivació, sobretot a les cotes altes, amb neu pols a les cares nord i neu una mica pesada i crosta a les cares sud. Ruta cinco jotas.

Dilluns 29 de març: deixem el cotxe a la cruïlla que va a Llanos i enfilem amb esquís per la vall de Remuñe. Trescollem pel Portal de Remuñe per flanquejar en lleuger descens i anar a buscar el Coll Inferior de Lliterola. Baixem per neu pols-dura sense gairebé visibilitat al refugi Jean Arlaud. Molt comfortable, amb mantes i plaques elèctriques que funcionen intermitentment.

Dimarts: baixem a Espingo i pugem al cim de l'Hourgade. Descens amb unes condicions de neu pols brutal! Remuntem fins al Jean Arlaud on fem nit. Jornada llarga.

Dimecres: Passem el Coll dels Gourgs blancs i baixem fins la Soula. La primera part del descens amb una neu acollonant. El tram final a peu. Pugem tota la vall d'Aygues Tortes fins al Coll d'Aygues Tortes i baixem a Viados. Jornada molt llarga.

Dijous: Pugem al Coll d'Eriste per una neu acabada de caure espectacular. Baixem al Forcau per neu pols-humida boníssima.

Divendres: Pugem al Coll de la Piana i baixem per Batisielles. Aquí l'estat de la neu ha empitjorat, més transformada i encrostada. Fem l'últim tram a peu fins a topar amb la vall d'Estós.

Ruta molt i molt recomanable! Tècnicament senzilla, però amb metres i pams de mapa acumulats importants. Hem fet l'activitat en Manel i en Pito.

AnteriorSegüent
Vies Sols per Maria i Solstici d'hivern a les Moles del Don als Ports de Beseit Puigmal (per França)