Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

CASTANESA-PIC D'ESTÓSData:divendres 06 de març de 2009

Pujant Castanesa.
Hem fet el cim!
Baixant del Castanesa.
Bogeria col.lectiva!
Baixant Castanesa.
Baixant Castanesa.
Baixant Castanesa.
Entre purgues pujant el Pic d'Estós.
Pujant Pic d'Estós.
Pujant Pic d'Estós. Ambient alpí.
Descens pic d'Estós.
A principis de gener vàrem organitzar una sortida col.lectiva amb esquís de muntanya a Ulldeter. L'experiència va ser tot un èxit i vam decidir tornar a muntar una moguda a la vall de Benasc. Les activitats multitudinàries no són el perfil de sortida que acostumem a fer, però si que les considerem necessàries per les sinèrgies que es produeixen. Són, en definitiva, una bona base per a fer nous companys d'activitat i el bon rotllo el tenim assegurat durant tot el cap de setmana. Aquesta sortida no en va ser una excepció i l'ambient va ser excepcional en tot moment. Una reunió de bons amics i companys on ningú va prendre mal i tothom va poder fer l'activitat programada. Altre cop, un èxit rotund!

Dissabte pugem al Castanesa. Sortim des d'un revolt molt marcat entre Cerler i l'Ampriu. Sempre amb els esquís posats, amb una neu endurida a primera hora del matí i primavera a migdia. Som 23 persones i tots assolim el cim. Neu ventada a la part alta de la muntanya.

Diumenge fem el pic d'Estós. Aquest cop en som 26. Un itinerari de més categoria i més alpí que el dia anterior. El dia s'aixeca boirós i enlleganyat però podem realitzar l'activitat amb total garantia. És més, aquests dies afegeixen un misticisme a l'activitat que ens fan sentir d'una manera especial. Sortim de la carretera que va als Llanos del Hospital amb els esquís a l'esquena i entrem per la vall de Lliterola. De seguida ens podem calçar els esquís i tracem l'itinerari per la dreta del riu, tot atravessant una sèrie d'immensos allaus que han baixat pel vessant sud de la vall. Arribem a la cabana de Lliterola i fem un canvi de rumb a buscar la cara nord del Pic d'Estós fins el seu cim, l'últim tram del qual el fem a peu. La nit anterior ens ha obsequiat amb una minsa nevada, suficient perquè les condicions per a esquiar estiguin brutals. Fem un descens increíble fins al començament del bosc. Les fesomies de tots nosaltres i el bon ambient que ha regnat tot el dia en són una bona mostra. Ha estat un gran dia de muntanya amb esquís.

Hem fet l'activitat la gent del CEB: Anna Carreras, Xavi Gil, David Campany, César, Isra i Pito; els amics del Puigcastellar: Paco, Jose, Antonio, Mireia, Miquel Castellsagué, etc.; i tots els incondicionals que ens acompanyen en aquestes jornades de felicitat: Broch, Eduard Lluís, Eduard Torà, Pep Ulldemolins, Àlvar, Laia, Quim i Vane, Carles Serra, Orbay, Teixi i un llarg etcètera.


AnteriorSegüent
via diedre blanqueta pala alta de montroig Via Redrum Cap del Ras Ager