Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

Serra de MadresData:diumenge 30 de gener de 2005

Descens amb neu pols entre els arbres. Foto: Pito
SORTIDA ESQUÍ DE MUNTANYA SERRA DE MADRES (30 DE GENER DEL 2005):

L’elevat risc d’allaus que hi ha a gran part dels Pirineus, degut a les nevades produïdes durant tota la setmana, ens fan canviar el plantejament de la ruta planificada per aquest dissabte i diumenge.

Després de divagar i divagar sobre les possibles alternatives a la ruta planificada, decidim fer la sortida a la Serra de Madres. Aquest massís, està situat al Pirineu Oriental, més o menys a l’est de l’embassament de Puyvalador. La seva alçada més important, amb prou feines supera els 2500 metres i la pràctica de l’esquí de muntanya es redueix a aquelles èpoques de forta innivació. L’itinerari, molt boscós, amb poc pendent i amb el tram final per la carena, és molt segur en cas de molta neu. I les condicions nivològiques d’aquest cap de setmana, ens permeten sortir des d’una cota força baixa. Està clar, anem cap a Madres, ja que és un lloc idoni amb aquest tipus de circumstàncies.

El dissabte 29 no podem fer activitat. De fet, la previsió meteorològica era pessimista i es passa tot el dia nevant. Tot i això, el diumenge s’esperava una millora en el temps i la volíem aprofitar. Així va ser: el dia següent ens llevem amb un dia molt i molt bo, tot i que força ventós i fred (17 graus sota zero en sortir del cotxe). L’itinerari que fem surt del poble de Real (1400 metres) i s’endinsa pel bosc per a buscar la carena que ens conduirà fins el punt més alt de la Serra de Madres. Tècnicament, no hi ha cap problema. La única dificultat és la de baixar per un bosc força tupit d’arbres. Per sort, la neu és magnífica i podem baixar fent l’indio entre els arbres. Una neu pols immaculada com aquelles dels reportatges del Canadà. A les carenes, però, esquiem per sobre d’un glaç més que dur. El vent és fort i s’ha endut tota la neu dels lloms.

El Manel Broch, el Bramona, el Ricard Gòdia, l’Anna i el Quim Carreras, l’Israel, el Pep Montes i el Pito hem quedat més que satisfets. Hem esquiat amb una neu impressionant i a la Serra de Madres, alternativa perfecte per quan el Pirineu està excessivament carregat de neu i busquem un itinerari segur per a esquiar.


AnteriorSegüent
La Tossa Plana de Llés El Pic de Coma d'Or