Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

Tuc de Mulleres en travessa: boca sud-boca nordData:dimecres 21 de març de 2007

Baixant del Coll Alfred
La pitjor de les temporades que recordo mai, la iniciem tot just el més de març. Aquest any ha estat un veritable desastre i potser ens hi haurem d’anar acostumant, amb el progressiu augment de les temperatures i l’evident factor del canvi climàtic. Tot i això, aquest cap de setmana hem gaudit d’una esquiada més que sensacional.

El dissabte pugem al Tuc dera Pincela. Un cim tècnicament molt senzill, sense estridències, però molt regular i amb un pendent mitjà molt “disfrutón”. Tot i que hem de carregar els esquisos una mitja hora, un cop encarats a la vall, ja podem foquejar per una neu pols recent. El dia anterior va caure un polsim i aprofitem per baixar del cim amb una neu d’una qualitat excepcional. Bona estrenada!

El dia següent fem una travessa de gran categoria, tècnicament més difícil que l’esquiada del dia anterior i amb força més desnivell. Sortim de la boca sud del túnel de Viella amb els esquisos a l’esquena. Ben bé uns 45 minuts. Un cop calçades les taules, enfilem cap al refugi de Mulleres per una neu primavera, ja transformada, tot sortejant els ressalts que ens anem trobant, a voltes descalçant-nos els esquís. Seguim per una neu molt franca fins gairebé el coll i ascendim al Tuc de Mulleres caminant. El descens, per la vall del riu Nere, amb una neu pols excepcional. Parem cada dos per tres a fer fotografies. El dia és esplèndid, la neu fabulosa. Què més podem demanar? Dissortadament, la neu s’acaba força abans d’arribar a la boca nord i hem de fer els últims 45 minuts caminant.

Bona esquiada. Llàstima que aquesta temporada no ho podrem repetir massa sovint!

Hem realitzat l’activitat: Quim Carreras, Jordi Bel, Carlos Arija, David Campany i Pito Costa.


AnteriorSegüent
Mont Caro Via El Somni de Quimfer a la paret de la Roca dels Arcs a Vilanova de Meià