Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

VallhivernaData:dilluns 15 de maig de 2017

Després del llarg túnel arribem a la presa de Llauset
Comencem a remuntar el Coll d'Anglos
L'espectacular Vall d'Anglos amb el Coll dels Estanyets al fons
Últimes voltes maria abans del Coll d'Estanyets
Des del Coll ja veiem el Vallhiverna
El modern refugi de Llauset al matí abans de sortir
Comencem a remuntar cap el Coll de Vallhiverna
Passant el delicat flanqueig després del Coll
Passat el flanqueig el cim es veu majestuós
Vorejant l'Estany Gelat
El Massís de les Maladetes darrere nostre
L'Aneto i el Tempestats es deixàven veure de tant en tan darrere les nuvolades
Amb la calor la pala final es va bastant dura
Arribant a l'avantcim; punt on treure'ns els esquís
Des d'aquí ja divisem l'aresta que haurem de passar i el cim
Acabant de passar l'aresta
El grup al Vallhiverna a 3.056 m.
L'aresta cimera
A la tornada disfrutem d'un espectacular descens des del Coll d'Estanyets
i per acabar només ens queden remuntar les 15 voltes maria per arribar al Coll d'Anglos
Aquest passat cap de setmana hem fet l'última sortida d'esquí de muntanya de la programació del CEB.

Com ja dèiem a la presentació aquesta havia de ser la cirereta del pastís i així ha estat. el temps s'ens va comportar molt bé i la ruta escollida va ser tot un encert.

Ens vam trobar dissabte a l'aparcament que hi ha al final de la carretera que des del poble d'Aneto puja a la presa de Llauset. Allà vam deixar els cotxes i vam atravessar el llarg túnel (ben il.luminat) fins a la presa.

En lloc de resseguir la ruta normal per anar al refugi vam enfilar-nos amunt, amb els esquís a la esquena, cap al Coll d'Anglos. Poc després del coll ja ens vam poder calçar esquís i baixar fins els Estanys d'Anglos, on ens posariem les pells per remuntar aquesta preciosa vall fins el Coll dels Estanyets; una bonica i exigent pala final ens hi deixa. Un cop allà descartem pujar al Pic de La Solana de Llauset degut a l'escassa neu que hi havia a la seva pala nord-oest i anem directament cap al recent estrenat Refugi de Llauset; bonic, modern i còmode, però amb algunes mancances i alguns defectes de diseny que avui són poc admisibles. També el menjar deixava força que desitjar i l'esmorzar va ser pitjor que just.

L'endemà sortim d'hora i enfilem cap al Coll de Vallhiverna per fer la ruta de manera circular, així, després d'un flanqueig una mica emmarranat per les purgues dels últims dies, ens plantem sota l'Estany Gelat i encarem la pala cimera. La calor apreta i el pendent s'adressa. Arribem a l'avantcim i deixem els esquís per fer a peu la preciosa i exposada aresta final; tot un repte i una bona cremada d'adrenalina que va augmentar encara més el nivell de la sortida.

La tornada tot i que amb una neu una mica podrida, encara es va poder disfrutar força. Tant sols un cop arribats de nou al refugi una colla de desertors van preferir tornar per la via normal per no tornar a remuntar el Coll d'Anglos...

Bromes a part la sortida va ser de 5*, la companyia excel.lent i el resutat fantàstic; un bon gust de boca per tenir ja ganes de començar la pròxima temporada!

Per variar aquest cop també vam ser un grup numbrós: en César, en Fede, la Marta i en Quim, la Montse i en Jaume, en Quim Aymerich, en David, en Luís Manuel, la Nuri i en Pep Basiana, en Pep Montes, l'Alfred, en Francesc Xavier i l'Eduard


AnteriorSegüent
9à Sortida BTT. Serra de Busa PATRIMONI HISTÒRIC