Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

LES ENCANTADES DE MONTCABRER.Data:divendres 03 de febrer de 2017

Cim de Montcabrer
Dalt al Turó de l'Infern
El Cau de les Formigues
Pi de les tres branques de Cabrera de Mar
Cova Encantades. Exploració del Gurp .Espeleologia de Badalona
Monòlit del Vè Centenari de les Municipalitats del Mresme
La presència de repetidors radioelèctrics resta encant al paisatge
El castell de Burric manté una història de nou centúries
S'ha restaurat fins on el bon criteri ha permès
A la foto finish hi falta gent.
Quan el dia és clar s'obre una balconada al Maresme.
CLIMENTS 3 febrer de 2017

Excursió núm.87. ENCANTADES DE MONTCABRERDins la comarca del Maresme s'hi toba una zona neolítica de caràcter particular, la trilogia Montcabrer, Burriac i Turó de l'Infern. La característica principal la trobem a l'estació ibèrica del Turó de l'Infern, la qual està formada per dos assentaments definits: El primer com estatge i hàbitat per a la tribu i el segon en un espai reclòs i reservat per a ritus i ofrenes, distant uns dos-cents metres del poblat. El seu accés no és fàcil, està amagat i comporta una certa dificultat no sols per trobar-lo sinó també per accedir-hi. Són unes petites cavitats naturals, Cau de les Formigues, cova dels Cercles i cova de les Encantades, aquesta coneguda també com a cova de les Bruxes. Es tracte, doncs, d'un espai comprès entre els segles IV i I aC. a Cabrera de Mar, situat al vessant est del Turó de Montcabrer, entre el rocam que es desprén en direcció al mar.

L'excursió es va realitzar fent tot l'itinerari previst excepte l'entrada a les coves, ja que la seva dificultat no la fa a propòsit per a la visita d'un contingent de personal tan ampli com el que anàvem.Assistents: Teresa, Alejandro, M.Rosa,

Enric, Josefina, Xavi, Neus, Jaume I, Jaume II, Jordi, Juli, Núria, Conxita, Victor, Mercè, Josep, Fina, Begoña, Santi, Llorenç, Carme, Marcel.

Jaume Suñol

AnteriorSegüent
Puig Estela-Taga Pic de la Dona-Bacivers