Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

Travessa Pallars Aran - 2016Data:dimarts 29 de març de 2016

Poble de Boi - foto Fede Casanovas
remuntant cap al Portarró d'Espot - foto Enri Codina
Portarró d'Espot - foto Fede Casanovas
Arribant a l'Estany Nere - foto Fede Casanovas
foto - Enri Codina
Collada de Gavatxos - foto Fede Casanovas
Remuntant la pala del Pic del Portarró - foto Enri Codina
Pic del Portarró - foto Fede Casanovas
sortint de l'Ernest Mallafré - foto Pepe Arranz
Cap al Coll d'Amitges - foto Enri Codina
Coll d'Amitges - foto Pepe Arranz
foto Fede Casanovas
foto - Pepe Arranz
Pic d'Amitges - foto Fede Casanovas
foto - Enri Codina
Baixant cap al Saboredo - foto Enri Codina
Flanqueig cap al Coll de Sendrosa - foto Enri Codina
Coll de Sendrosa - fot Fede Casanovas
foquejant cap al Port de Caldes - foto Enri Codina
Port de Caldes - foto Enri Codina
Enfilant al Coll de Contraix - foto Enri Codina
foto - Enri Codina
Coll del Contraix - foto Enri Codina
foto - Pere Estapé
Dins el cicle d'esquí de muntanya, aquesta Setmana Santa hem traçat una ruta que ens permetés descobrir espais poc o gens freqüentats

del Parc d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, enllaçant refugis i si les condicions eren propícies fer cim a cada etapa.

A la 1a etapa que iniciem a Aigüestortes, farem nit al refugi d'Estany Llong, després de foquejar fins al coll del Portarró on arribem en mig d'una boira densa. Mentre baixem comença a nevar de manera generosa fins ben entrada la nit,fet que millorarà l'estat del mantell força migrat aquest hivern.

La 2a etapa ens durà al refugi Ernest Mallafré. Pugem cap al coll del Portarró i a mitja alçada, mentre el dia es va obrint,ens enlairem cap a l'Estany Nere per la Costa del Pescadors fins al Coll de Gavatxos. Arribats al coll, de nou fa acte de presència la boira i juntament amb la neu caiguda durant la nit a l'aresta que se'ns obre al davant ens fa ser prudents i deixar el cim del Subenuix per a una millor ocasió. Desfem el camí i aprofitant que les condicions milloren ens enfilem al Pic del Portarró (2.734m) arribant-hi amb un sol de tarda espaterrant, i unes vistes impagables. La baixada fins al refugi amb neu crosta és de les que fan patir. Avui la jornada ha sigut llarga, però generosa en vistes.

La 3a etapa ens durà a la Vall d'Aran pel coll d'Amitges. Farem nit al refugi de Saboredo. Remuntem des de Sant Maurici de primer amb neu molt justeta, vorejant les agulles d'Amitges i enfilant cap al coll del mateix nom on deixem la ferramenta. Des del coll ens encaminem primer cap al cim del Saboredo i hi ascendim fins a mitja pala on trobem neu fonda i pesada. De nou al coll enfilem cap el pic d'Amitges (2.851m) que amb millors condicions ens permet de fer-hi cim. El descens fins el refugi amb neu pols ens regala un dels millors moments de la travessa. A

l'arribar ens sorprèn la millora en confort del que és el refugi més petit de la travessa amb una ampliació al dormitori senzillament espectacular.

La 4a etapa fins al refugi del Ventosa i Calvell, ens encamina al Coll de Sendrosa que no el veurem fins a creuar-lo. De nou, avui el dia ha començat rúfol i sort en tenim de la traça que ja trobem feta per a flanquejar la cornisa del coll. Un cop superat iniciem de primer uns bons descensos i després foquejant arribem al refugi de Colomers. El dia no sembla millorar i decidim remuntar pel Port de Caldes, deixant per a una millor ocasió el cim del Llucià. Des del coll avui tornarem a gaudir d'una baixada amb neu disfrutona de molt bona qualitat.

La 5a i darrera etapa ens durà a completar la volta tot passant pel Coll de Contraix, un dels punts claus de la travessa. Hi ascendim acompanyats pel vent per primer cop en tota la travessa i a la part final de la canal ens

calcem els grampons. La baixada ja la iniciem amb esquís des del mateix coll. Fem un intent pujant per la pala cap el coll de Serradé per fer el Contraix, però les ràfegues de vent ens fan desistir. Fem una bona baixada fins que a la part baixa del barranc la manca de neu ens farà descalçar els esquís.

Ha estat una "Travessa 5 estrelles" per RE-GAUDIR del Pirineu amb un temps prou bo tot i els canvis primaverals propis de l'època i feta amb la molt bona companyia de l'Enri, la Núria, el Pere, el Pepe, l'Eduard i el Fede..... a i el David (que em diuen que també va venir)

Salut


AnteriorSegüent
ALTA RUTA. Panticosa-Marcadau-Vignemale. Cicle de BTT. Una ascensió al turó de l'Home