Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

Cicle BTT. Travessa Sitges- St Sadurní d'Anoia. Pedalant entre vinyes.Data:dissabte 13 de febrer de 2016

Els camps de vinyes s'estenen per gran part d ela ruta, com a la vora de St Pere de Ribes.
Davant de l'església d'Olivella. El dissabte no hi ha missa.
La Carme contemplant les cases de Santa Susanna.
Les aguerrides noies del grup
En Paco arribant a la Penya del Papiol
En Jaume arribant a la Penya del Papiol
L'Eduard arribant a la Penya del Papiol
L'Enri fent un descanset
Tot el grup dalt la Penya del Papiol
Intent, no reeixit, de canviar les bicis per una barca de pedra per arribar al destí.
Celebrant el final de ruta a St Sadurní, la capital del cava.
Sortim de l'estació de RENFE i fem cap el pintoresc nucli de cases de les Torres, a tocar de St Pere de Ribes. Fa un temps molt agradable, mostra de la primavera avançada que hem estat vivint darrerament. Travessem extensos camps de vinyes, contemplem arbres en flors, prats verds i florits.

Una sèrie de corriols i pistes ens fan suar de valent, sobre tota la roba (gairebé!).Per un divertit camí amb tobogans passant pel costat d'antics forns de calç i arribem al petit, i coquetó, poble d'Olivella. El Garraf que recorrem en aquesta ruta és molt variat i molt diferent al que habitualment es troba quan es fa la típica travessa en direcció a Barcelona.

Les cases de Santa Susanna, a les que arribem entre vinyars és un dels indrets més atractius de tot el massís. Haurem d'aparcar l'actitud més contemplativa per serrar les dents, i prémer fort les natges, per afrontar les duríssimes rampes d'accés al Penyal del Papiol. És un bon mirador, especialment de tot el Penedès.

El descens posarà a prova l'habilitat dels que ho efectuen tot al damunt de la muntura, llevat d'un pas inicial impossible. Fins i tot en Paco fa una acrobàcia, pròpia de BMX extrem, afortunadament sense conseqüències. Per un terreny pla i fàcil, i no exempt d'atractius com els sarcòfags romans de St Pere Molanta i l'ermita romànica de St Sebastià dels Gorgs, arribem a St Sadurní d'Anoia i fem honor a la capital del cava, amb un bon àpat i uns brindis.

A destacar que tots els 10 integrants del grup han completat amb força dignitat la ruta, sense perdre a ningú, cosa gens fàcil per la complexitat de la ruta. Han estat 53 magnífics Km i uns 1100 m de desnivell positiu.

Els components hem estat: Carme Urgell, Eduard Villares, Núria Gómez, Pep Montes, Enri Codina, Jaume Tejedor, Paco Ferreño, Jordi Sabater, Xavi Gil i Manel García


AnteriorSegüent
LES FOGUEROSES MORTIERS