Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

Alta Ruta Pallars-Aran-Ribagorça.-Data:dilluns 06 d'abril de 2015

Molt abans de que la ruta dels refugis del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, es fes popular amb el nom de la “Carros de foc”, els colls d’aquestes muntanyes ja comunicaven les valls i els cims ja esperaven ser ascendits. La ruta ja existia sobre el mapa, i a mida que la recorres, te n’adones de la seva lògica. Són possibles diverses variants, i nosaltres hem volgut incloure a cada jornada l’ascensió com a mínim d’algun pic representatiu.

Jornades:

Dijous: Sortim de l’Estany de Sant Maurici amb els esquís als peus. Remuntem la vall de Ratera, Port i Tuc de Ratera, esquiada “al dente” de la seva pala SE, tornem al port i esquiem fins el Refugi de Colomers.

Divendres: Remuntem direcció Port de Caldes, abans d’arribar ens desviem i pel coll de Travessani pugem al Pic Travessani, tornem al Port de Caldes i seguim fins el Tuc del Port. Baixada per l’estany de Monges i Travessani fins el refugi Ventosa i Calvell.

Dissabte: Fem l’ascensió clàssica de la Punta Alta (el “tresmil” de la zona) per la vall de Colieto, piolet i grampons a partir del coll Arenós i descens memorable de la seva pala Est, mirant de no perdre molta alçada i enllaçar amb el coll i pic de Contraix. Descens per la vall fins el refugi d’Estany Llong.

Diumenge: Sortim direcció al Portarró i ens desviem per remuntar el coll de Gavatxos. Baixem fins l’estany Castieso, per tornar a remuntar fins la cota 2750 de la aresta de Cubieso i gaudir d’un descens de la pala SE amb neu primavera transformada. Passem per l’estany Morto i pugem la collada Carboneres i el Pic Tort. Esquiada pels estanys de Saburó fins el refugi Colomina.

Dilluns: Passem pel mig dels estanys de Colomina i Mar. Collada de Saburó, pugem amb piolet i grampons el Tuc de Saburó. Descens fins l’estany de la Llastra on canviem de direcció i remuntem la collada de Monestero. Descens per la seva vall fins l’estany de Sant Maurici, on es tanca aquesta volta tan somniada.

Destacar el temps anticiclònic de tots els dies i la selecta companyia. Olga, Mónica, Mireia, Coco, Jose, Paco, Perico i Cèsar


AnteriorSegüent
VISITA AL POU DE GLAÇ DE CANYAMARS Alta Ruta Panticosa-Vignemale