Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Via Existencialisme a la Paret d'Aragó de MontrebeiData:dissabte 14 d'octubre de 2006

Vista del congost , la via i en Martí (PREKI) en varis instants
Via molt llarga, amb tots els components per ser una mega-aventura 100 per 100.665 metres (inclosos flanquetjos)d'escalada molt treballosa ja que la via està pràcticament desequipada:10 spits i 10 claus(incloses reunions). Portarem un bon arsenal de material doncs: joc de friends (camalots)fins al 4(quasi no el vem posar però) i algun repetit,tascons, aliens, claus(uns 8 variats:v's, plans i les falques ens poden anar bé), un pedal i bagues llargues.

La ruta té dues parts ben diferenciades:la inferior que va sortejant uns desploms, en que la roca és molt trencada i pertant l'escalada ben delicada i la superior que és per l'inmens diedre amb bona roca però no deixant de ser una escalada força exigent. El grau màxim és 7a-b(artificial equipat) i l'obligat de la via serà ben bé 6a i A1.

L'horari que vem fer nosaltres va ser de 15 hores en dos jornades ja que vem fer vivac a la paret que per cert no trobàrem la repiseta que marcava en Picazo i vem haver de dormir separats on vem poder.

En l'aproximació a la paret vàrem tardar 1'45 min i en el descens 2'30 min (1'30 de pujada....uff!!!!!).

Molt recomanable als amants de l'aventura.

Com a anècdota de la jornada (el segon dia)ens va passar que, mentre en Martí estava fent el penúltim llarg (molt guapo per cert) vaig sentir un soroll com si es caigués una llastra inmensa en la paret de Catalunya , miro i veig com s'obre un parapent d'un dels dos sonats que van fer salt base desde dalt de la paret...quina passada!

Per més info:

jordirenom@mesvilaweb.cat

AnteriorSegüent
PUY GRIOU (1.690 m) Auvèrnia Via Nazgul a la Paret de Catalunya de Montrebei