Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

Travessa AigüestortesData:dimecres 17 d'abril de 2013

Estany de Mar
Grans Horitzons
Quatre dies de ruta amb esquís per la zona d'Aigüestortes. Condicions bones, amb molta innivació i neu primavera ben assentada, tot i que dilluns 15 les altes temperatures fan canviar el panorama.

Divendres sortim del Mallafré cap al Port de St. Maurici-Bassiero-Coll de Bassiero-Refugi Mataró-Coll de l'Estany Glaçat-Refugi Saboredo-Coll de Sendrosa i Colomers. El descens del Coll de Bassiero factible però amb un munt de petites purgues que dificulten el descens. Els colls de l'Estany Glaçat i de Sendrosa tenen cornises importants que cal escaquejar.

Dissabte: Colomers-Port de Caldes-Montardo-Restanca-Pic de la Canal de Rius-Restanca. Condicions primaverals excepcionals.

Diumenge: Restanca-Coll est de Tumeneja-Ventosa-Port de Contraig-Refugi de la Centraleta. Condicions primaverals excepcionals fins els últims dos-cents metres de desnivell abans d'arribar al refugi de la Centraleta, amb neu molt pesada.

Dilluns: refugi de la Centraleta-Collada de Dellui-Colomina-Coll de Saburó-Refugi Josep Maria Blanc-Coll de la Valleta Seca-Mallafré. Canvi radical de condicions, amb molta calor i neu molt pesada. Millor acometre el descens del Coll de la Valleta Seca pel corredor que ens queda baixant a mà esquerra, més dret però amb més innivació. Ruta cinco jotas!

Només trobem oberts els refugis de Restanca i Saboredo. No entenem com els refugis no coordinen les dates d'obertura en una ruta tan 'mercantilitzada'.

Hem fet l'activitat: Carles Serra, Quim Aymerich, Manel Orbay i Pito Costa.

AnteriorSegüent
canal estreta, Gra de Fajol Petit Ruta dels 5 cims. St. Llorenç del Munt.