Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

Vall d'Aran. Obrim la temporada d'esquí!!Data:dilluns 10 de desembre de 2012

Bagergue
Descens Blanhiblar
Baixant Era Cauba
Baixant Era Cauba. Viella al fons.
Montgarri
Pujant Portella de Marimanha
Pujant Tuc del Port de Viella
Aneto
Jordi, Imma, Laia, Pito i Clàudia
Brutal aquest inici de temporada a la Vall d'Aran. Fem quatre sortides per la vall que ens deixen unes ganes terribles de seguir fotent-li molta canya.

Degut a les intenses nevades decidim fer una primera sortida en un itinerari segur. Dijous sortim de Bagergue i enfilem fins al Blanhiblar. Toca fer una traça inhumana però anem fent torns i anem prou ràpid. Del Blanhiblar fem un primer descens per enfilar el Pedescalç, descens fins a Pla de Beret, tornem a foquejar cap al Blanhiblar i espectacular descens per neu pols fins al cotxe.

Divendres deixem el cotxe a Betren per a fer l'ascensió d'Era Cauba, a l'antiga estació de la Tuca. El dia es va enmarronant però gaudim d'un descens assolellat i per una neu pols molt bona.

Dissabte és el pitjor dia de tots, meteorològicament parlant, però el millor a nivell excursionista. Sortim del Pla de Beret nevant i amb vent, i amb l'única intenció d'arribar a Montgarri a fer una copeta de cassís. Ens ajuntem una bona colla d'amics i el temps albira millora. Decidim allargar fins la Vall de Marimanha per coronar la Portella de Marimanha i baixar per pistes. Itinerari preciós i salvatge! Altre cop, traça inhumana que queda recompensada per l'ambient hivernal i la bona companyia de la jornada.

Diumenge: el vent del dia anterior ha modificat ostensiblement la qualitat del mantell nival. Deixem el cotxe a la boca nord i fem l'ascensió al Tuc del Port de Viella i al Montanero. La neu està més aplacada i hi ha poca base. S'ha d'anar en compte a no ratllar els esquís. Des del coll hem de fer els últims metres del Tuc del Port de Viella a peu. El Montanero es deixa fer amb esquís fins la grimpada final.

Gran inici de temporada!! Hem fet l'activitat: Laia, Imma, Jordi i Pito i un bon grapat d'amics que ens han acompanyat en alguna de les jornades: Clàudia, Viky, Eli, Rai, Núria i Palo.

AnteriorSegüent
TUC DERA PINCÈLA (2546 M) Al monestir de Montserrat pel camí de les Batereis