Novetats del Centre

64a Caminada de Regularitat per Muntanya - 2018

Ahir es va fer la caminada de regularitat malgrat les condicions meteorològiques. Ja hem penjat els resultats provisionals a la secció de la caminada.

Recordeu que dijous a les 19h30 hi ha l'entrega de premis al local del Centre

Font:Centre Excursionista de Badalona

Cicle de sortides en BTT 2018-19

Ja hi ha programades les sortides de BTT per a aquesta temporada.

Hi haurà sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Com a les edicions anteriors us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de complir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació hi trobareu la llista de sortides programades

Font:Centre Excursionista de Badalona

Sortides del Climents

A partir de l'any 2000 el Grup CLIMENTS del Centre ve organitzant mensualment una sortida per donar a conèixer la geografia de casa nostra per mitjà d'excursions de fàcil recorregut.

Els itineraris seleccionats no requereixen una excessiva preparació física per part dels participants i són aptes gairebé per a tothom

Si en voleu veure una mostra, podeu veure l'article de la sortida número 80

Font:Centre Excursionista de Badalona

Properes activitats programades

Data Activitat Descripció
dijous 22 de novembre 64a Caminada de Regularitat Entrega de premis a les 19h30 al Centre Excursionista de Badalona
dissabte 24 de novembre Cicle de BTT Circular pel Lluçanès*/ **
diumenge 25 de novembre Cicle de senderisme Circular per Tavertet (Osona) 1*/2*
Ja us podeu inscriure a la secció de senderisme
dijous 29 de novembre Projeccions tardor-hivern 2018 Tres clips tres viatges(volta al Matternhorn, Nordend, Carros de Foc), a càrrec de David Campany, Cèsar Armengod i Josep Teixidor. A les 21h00 al CEB
Més activitats programades

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

CASTELL DE MONTSORIU


La pujada al peu del Castell té una drecera dreta
La gran torre, quasi amenaçadora
Vista des del recinta Subirà
Murs inexpugnables de la torre
Modernes escales de cargol a distins nivells
Passadissos atrevits al recinte Subirà
Pati i cisterna del recinte Subrà
L'escala que porta a la torre. Com hi pujaven abans?.
Les Agudes i el Castell dominen la plana d'Arbúcies
complicada estructura de passadissos
Des de la terrassa es domina la torre de guaita
En primer terme el forat de l'escala de cargol
Llar de foc a la sala Noble Subirà
Final de classe. Ara toca oati.
Esquerdes del terretrèmol del segle XIV
El terratrèmol no respectà l'església gòtita de Sant Pere
CLIMENTS, Excursió núm. 104
26 d'octubre de 2018

EL CASTELL DE MONTSORIU

El nostre és un país on volem construir sempre un futur esplendorós, de longeva durada, però freqüentment inhibim la historia dels que ens han precedit, esperançats que la nostra, l'actual, perdurarà més llargament pel generós plaer de les futures generacions. Edificacions històriques s'han esmicolat sense remei davant l'impassible reacció als nostres ulls o als sentiments de pertinença del país, prioritzades, més en els llibres, que preservades dels estralls materials d’un envelliment poc controlat.

Grans edificis, construïts avui fa mil anys, a penes aixequen el cap servant un mínim d'interès. Mai més seran recuperats en la seva integritat i ens esforcem en alçar-ne de nous amb la presumpció d'una immortalitat per l'esdevenidor. Però la història és tan efímer com els homes i es evident assumir, que dins els propers mil anys se'n construiran de nous amb la mateixa presumpció, i vagament es recordarà, posem com exemple, com recompondre el trencaclosques d'una derruïda Sagrada Família –si fos el cas- que en altre temps fou exemple d'esplendor, si l’oblit ha estat capdavanter en el seu manteniment. Els anys s'afanyen movent nous projectes, pensant fer millor la història per la seva descendència. Ens movem en un cercle tancat, i donem voltes a l'entorn sense adonar-nos que l'evolució avança sempre damunt d'un mateix eix. El món no canviarà. Per tant, es tracte de gaudir de tot allò que els nostres ulls encara són capaços de copsar des d’un fet llunyà.

La darrera excursió dels Climents ha resseguit una part de la història de casa nostra, endinsant-nos als vestigis del Castell de Montsoriu, recuperat fins als límits on la imaginació de la seva estructura històrica ha permès. Un miler d'anys pretenen encara aguantar-se drets, a partir del romànic i seguit pels vescomtes de Girona, que van aixecar el Castell més inexpugnable de Catalunya.
L'excursió número 104, més que una caminada ha estat una aula d'escola per enfortir el saber d'un passat portentós. El del nostre país.

Participants: Neus Vergés, Núria Comas, Alejandro Escudero, Teresa Vila, Santi Cebrian, Begoña Ruiz, Jaume Suñol, Jaume Costa, Rufi Sánchez, M.Carme, Josefina Verdera, Alex Oroval, Antònia, Conxita Herrero, Xavi Ferrándiz, Neus Dunés, Antoni Subirats, Alicia Jacas, Esther Barcells, Jordi Serra, Francesc Serra, Enric Font,M.Rosa Ferrer, Llorenç Mulero, Carme Dimas, Raimon, Lídia, Jordi Argimon, Carme Delmonte, MRosa Giró.
(Fotografies de Núria Comas)


Jaume Suñol.

Des del Centre tenim una llista de correu per enviar-vos la informació que rebem a la nostra adreça, i que pensem que pot ser d'interès divulgar; o la informació del propi Centre. Podeu apuntar-vos a la llista a aquest enllaç