Novetats del Centre

Cicle de senderisme 2017-2018

Aquest és el calendari del cicle de Senderisme de la temporada 2017-18

Us hi esperem

Font: Centre Excursionista

Data: divendres 13 d'octubre


Cicle de sortides en BTT 2017-18

Us presentem la tercera edició d'aquest cicle de sortides en BTT; ben assentat al calendari del Centre.

Us proposem un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Hi haurà sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Sempre us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

Font: Centre Excursionista de Badalona

Data: dijous 12 d'octubre


Curs d'iniciació a l'escalada de nivell I

El Centre Excursionista de Badalona organitza un curs d'escalada de nivell I des del dia 26 de setembre al 22 d'octubre.


Aquest curs té com a objectiu formar els alumnes amb tots els coneixements necessaris per poder escalar vies equipades d’un llarg amb total seguretat i autonomia.

(Escalada esportiva)

Font: Centre Excursionista de Badalona

Data: dijous 20 de juliol

Més informació


Sortides del Climents

A partir de l'any 2000 el Grup CLIMENTS del Centre ve organitzant mensualment una sortida per donar a conèixer la geografia de casa nostra per mitjà d'excursions de fàcil recorregut.

Els itineraris seleccionats no requereixen una excessiva preparació física per part dels participants i són aptes gairebé per a tothom

Si en voleu veure una mostra, podeu veure l'article de la sortida número 80

Font: Centre Excursionista de Badalona

Data: dijous 09 de febrer


Aquests son els darrers Posts penjats a la cartellera.
divendres 08 de setembre de 2017
Sense comentaris Afegir-ne

Properes activitats programades

Data Activitat Descripció
dissabte 28 d'octubre Cicle de BTT Pels pobles del Baix Empordà *
Ja us podeu inscriure a la secció de BTT
diumenge 29 d'octubre Cicle de Senderisme El Pedraforca (Berguedà) ***
dijous 09 de novembre Projeccions tardor-hivern TRES CLIPS, TRES VIATGES (Dolomites/ Alpinisme al corredor Cotourier / Massís Central en BTT) a càrrec de Mireia Massagué/César Armengod/David Campany. A les 21h00 al centre
dissabte 11 de novembre Cicle de BTT El Catllaràs **
Més activitats programades

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

CARENA DE L'ILLA - MATALONGA


El camí comença amb pas lleuger
Arribant al Coll Llarg. Turó de Matalonga
El Gran Pedestal de la Castellassa de can Torres
Com una xemeneia gegant. Solitària sota la Mola.
Treuen el cap la Gepa, la Cabreta i la Torre. Cara est.
La formidable Castellassa del Dalmau a l'altra banda.
Retorn pel Sot de la Matalonga. Pnoràmica completa de la capçalera de l'Illa
A l'entorn de l'ermita de les Arenes
l'Ermita. A la part baixa de l'Obaga de Matalonga
Una ermita romànica de 30m de llargada !!
Reconstruïda amb pocs escrúpols, però aguanta prop de 900 anys.
Fauna del Matalonga: Coleòpters, Abax Pyrenaeux. Escarabat prededor. Viu entre molses i fullaraca.
Fauna del Matalonga: Ortòpters, Tylopsis liliifolia (llagosta aranya).
Flora del Matalonga: Arbusts, Satureja (Sajolida) Creix a les codines i matollars.
Al fons la Castellassa, domina la vall i la carena de l'Illa.
A L’EST DE SANT LLORENÇ

És el sector més oriental del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, aquell que la línia divisòria del mateix Parc exclou geogràficament Castellar del Vallès, Sant Feliu del Racó, Les Marines i Sant Llorenç Savall, creant frontera entre aquests municipis i el Parc. Sol ser l'indret menys visitat de la zona de Sant Llorenç. Mea culpa per el nostre grup si després de noranta sortides havíem oblidat uns racons espectaculars com la zona més important dels torrents que abasten amb les riuades el riu Ripoll.

És motiu prou important per alertar que les activitats de muntanya en aquesta zona han d'esser realitzades segons les avinenteses meteorològiques, doncs els sectors de La Morella, Nou Cabres i Castellasses mantenen uns desnivells sobtats i les aigües de la pluja s'afanyen a recórrer en un temps curt el territori rocós que les separa del riu Ripoll a partir del gran pedestal de les Castellasses, que passant per l'ampla i còmoda riera o torrent de La Matalonga, amb pocs minuts desemboquen al riu. El seu trajecte, després de travessar, bona part del Vallès Occidental acaba augmentant el cabal del nostre Besòs.

La visió de la Castellassa de can Torres des de llevant, sota mateix del seu ampli pedestal, mostra la bellesa única d'aquesta muntanya per les descomunals dimensions. Això la converteix en el símbol de tots els monòlits dels massís de Sant Llorenç del Munt. El pedestal està format per una immensa paret de mig quilòmetre de llargada i uns 160 metres d'alçada i no en trobarem una altra en tot el Parc.

Aquesta és una de les zones menys freqüentades pel senglar segons podem comprovar per l'escassa llaurada dels terrenys. Però la seva probable presència s'imposa sempre, i encara que normalment defugen el contacte amb l'home no cal oblidar que es tracte d'animals salvatges i imprevisibles. Molta atenció. Sortosament, aquest dia, no varem compartir camí en cap d'ells.
Aquest Parc és una de les reserves més importants de flora i fauna de Catalunya.

Motxillaires: Victor, Mercè, Rosa, M.Carme, Neus, Teixi, Alejandro, Teresa, Santi, Esther, Jaume I, Conxita, Jaume II, Jordi, Manel, Juli, Antoni.

Jaume Suñol.
Des del Centre tenim una llista de correu per enviar-vos la informació que rebem a la nostra adreça, i que pensem que pot ser d'interès divulgar; o la informació del propi Centre. Podeu apuntar-vos a la llista a aquest enllaç