Secció de senderisme


Sortida 6 i 7 de juliol al Peguera


El Pic de Peguera és una muntanya de 2.982,7 metres enclavada al PN d'Aigüestotes entre les comarques del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. Pertany als termes municipals de la Torre de Cabdella (Espot).

La sortida és d'alta muntanya i de Dificultat alta (Grimpada fàcil). Catalogat com a F+ II grau amb algun pas aeri a la part final.

És un excel·lent mirador del Parc Nacional Aigüestortes i Sant Maurici.

El 1r dia és l'aproximació fins el refugi.

El 2n dia és el d'ascenció al cim de Peguera 2983m per als més experts, i cim de Monastero 2877m per a senderistes de nivell mig.

En el moment de la inscripció s'ha de fer efectiu el pagament. Les inscripcions es poden fer dimarts i dijous a la secretaria del CEB o bé fent ingrés al banc posant el nom i cognom del participant i Sortida Peguera.

Places limitades segons ordre d'arribada de la reserva.

Tenim 10 Places reservades i hem de fer el pagament la setmana vinent.

Preus:
Preus Socis CEB federat 80€
Preus No socis CEB federats 90€

Preus pels NO FEDERATS:
Llicències temporals 6€ els dos dies.

Preu inclou: Mitja Pensio en refugi, guiatge i gestions de reserva.

LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1MARIASANCHEZ ESPINOSA
2SILVIADE LA CRUZ UBACH
3EUGENIPORTA CONTRERAS
4Mireia MG
5José JesusMarchante Sarmiento
6AlfonsaPastor Ruiz
7RosaSegura Nicolás
La inscripció ja està tancada

La secció de Senderisme del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
  • posar en coneixement al grup de persones afeccionades a l'activitat de senderisme i mitja muntanya, les activitats previstes a realitzar de diferents nivells i de tot tipus: muntanyisme, senderisme de curt i llarg recorregut, sortides matinals, travesses de muntanya, etc.

En cap cas la nostra intenció és la d'assumir funcions d'agència de viatges o similars, ans al contrari, el proporcionar ajut a l'afeccionat per a assolir els seus reptes personals, fent-li tenir en compte la forma física adient, els coneixements de la tècnica imprescindibles, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, riscos, etc.) i el material adequat per a l'activitat projectada.

Les sortides previstes enguany pel cicle de senderisme son les que podeu veure al cartell, i que anirem anunciant a la programació de les activitats.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

ELS BUFADORS DE BEVÍ


Turó Gros dels Bufadors. 1006 metres.
Muralla que separa les comarques d'Osona i Ripollès
Un bosc amagat dins la muntanya
El caos de blocs es fa visible en tot moment
El camí no té pèrdua. queda entre parets
Felgueres, i molses són les mestresses del bosc
Només a l'entrada hi arriba el sol
Una trentena de forats comunicats entre tots ells, bufen aire fresc
La colla, a recés de les parets verticals.
CLIMENTS. Excursió núm. 111
28 juny de 2019
CINGLES DE BUFADORS

La serra dels bufadors és un fenomen local, on els estrats calcaris, en origen, sedimentats horitzontalment, van sufrir un moviment tectònic, donant lloc a un escrestament dels mateixos per formar una auténtica paret o barrera d’uns 150 metres d’alçada, que dividint nord i sud marquen geogràficament els límits de les provincies de Barcelona i Girona. També separen dues comarques, com són Osona i el Ripollès.
El punt més alt de la serra, és el Turó dels Bufadors, de 1006 metres, i els seus espedats vertiginosos senyalen el vèrtex més important de la zona, on conflueixen dues comarques i dues provincies. No podia ser d’altra forma perquè la geografía del terreny quasi obliga a aquesta definida distribució del territori prepirinenc. Al mateix temps, la serra dels bufadors, d’una longitud d’uns dos quilòmetres est-oest, marca frontera provincial, entre coll de Beví i Turó Gros, i la part que correspon a ponent, que s’allarga fins a la bassa de la Processó sembla quedar dins la jurisdicció de Barcelona, que es on es troben els Bufadors. Els habitants del lloc són qui determinen els detalls de pertinènça segons convé, fent-se seu un territori molt particular, entre Santa Maria de Besora, Llaés i La Farga de Bebié.
La gran depressió o enfonsament dels Bufadors forma part de l’espectacle d’aquesta zona, d’un món insòlit, fosc i amagat, on una vegetació pròpia, al marge de la resta de la muntanya, es desenvolupa silenciosament com un immens jardí únic i difícil de trobar a la resta del principat. Un espai amb els dies comptats per manca de pluges, també d’humitat i temperatura excesiva per la delicada vegetació. Dins el temps comprès dels darrers quinze anys, quan els Climents el visitarem per primera vegada, ha mostrat una regressió ambiental de més del cinquanta per cent. Els auguris del seu futur semblen poc esperançadors. Cal posar el màxim respecte per part dels visitants, siguin excursionistes o turistes encuriosits, perquè la prolongació del seu estat actual depèn, en bona part, del tracte delicat que el civisme exemplar li atorgui.
Visitants xirucaires: Àlex O.,Antónia, Alejandro E. Carme D. Conxita H, Isabel, Jaume I, Jaume II, Pep G, Joan O, Jordi S, Jordi A, José T, Lidia, Manel B, M.Carme, M.Dolors I, Josefina V, Neus D, Raimon, Rufi S, Teresa V, Xavi H, Pepita D. Santi C.

Jaume Suñol

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dissabte 06 de juliol de 2019ELS BUFADORS DE BEVÍ
dimecres 05 de juny de 2019COLLSACABRA CLIMENTS
divendres 03 de maig de 2019PUIG DE LA BALMA
dijous 28 de febrer de 2019LA FORADADA - MONTSERRAT
dilluns 28 de gener de 2019SERRA DE L'OBAC
dimarts 30 d'octubre de 2018CASTELL DE MONTSORIU
divendres 10 d'agost de 2018Els Balcans
diumenge 15 de juliol de 2018Sortida Foto-botànica a Ulldeter
dissabte 23 de juny de 2018Circular Capcir-Ariege
dissabte 02 de juny de 2018Ermites (altes) de Montserrat
dilluns 04 de desembre de 2017VALLCEBRE I ELS GRAUS
dimecres 11 d'octubre de 2017CARENA DE L'ILLA - MATALONGA
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves