Secció de senderisme


La secció de Senderisme del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
  • posar en coneixement al grup de persones afeccionades a l'activitat de senderisme i mitja muntanya, les activitats previstes a realitzar de diferents nivells i de tot tipus: muntanyisme, senderisme de curt i llarg recorregut, sortides matinals, travesses de muntanya, etc.

En cap cas la nostra intenció és la d'assumir funcions d'agència de viatges o similars, ans al contrari, el proporcionar ajut a l'afeccionat per a assolir els seus reptes personals, fent-li tenir en compte la forma física adient, els coneixements de la tècnica imprescindibles, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, riscos, etc.) i el material adequat per a l'activitat projectada.

Les sortides previstes enguany pel cicle de senderisme son les que podeu veure al cartell, i que anirem anunciant a la programació de les activitats.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

Ermites (altes) de Montserrat


Sant Antoni
Sant Antoni
Una passejada llarga sortint des de Sta. Cecilia-Camí Arrel-Trinitats-Ermita San Salvador-Elefant-Ermita Sant Antoni-Oratori i cim de Sant Jeroni - Camí del Camell de Sant Jeroni - Coll del Migdia- Canal de la LLum.
Com sempre, preciós Camí de l'Arrel fins a Trinitats. Ermita de Sant Salvador ja molt degradada. Grimpada xula a l'Elefant. L'Ermita de Sant Antoni, que jo no coneixia encara, és un lloc privilegiat de la muntanya per les vistes damunt el Cavall i les escales a la pedra que pugen al cel. Per tornar-hi!.
Al cim de Sant Jeroni un cadenat amb combinació, per desfer-lo si cal algun dia, ens indica que ja res no és per sempre.
El camí pel Camell de Sant Jeroni fins al Coll del Migdia és molt dur però sovint té balcons per admirar el fantàstic entorn del Torrent de Migdia: Plecs del Llibre, Miranda d'Ecos, les Talaies.
Per oblidar: el descens per la Canal de la Llum trinxat per esllavisades i enfangat per damunt les roques. L'erosió implacable assenyala que d'aquí uns milions d'anys, Montserrat serà un runam de pedres.
Gens recomanable per baixar. Caldria buscar una altra canal.
6 hores, durilles, amb aturades incloses i un munt de metres de desnivell.

Joan Talarn

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dissabte 02 de juny de 2018Ermites (altes) de Montserrat
dilluns 04 de desembre de 2017VALLCEBRE I ELS GRAUS
dimecres 11 d'octubre de 2017CARENA DE L'ILLA - MATALONGA
dilluns 24 de juliol de 2017COSTA BRAVA -PENÍNSULA DE NORFEU
diumenge 16 de juliol de 2017Volta als estanys de la Pera
dijous 06 de juliol de 2017MONTSENY- CIRCULAR TURÓ DE GRENYS
dilluns 29 de maig de 2017EL SOT DEL BAC
dimarts 02 de maig de 2017ASCENSIÓ AL SOBREPUNY
dimecres 05 d'abril de 2017LA CARENA DELS GINEBRES
divendres 03 de febrer de 2017LES ENCANTADES DE MONTCABRER.
diumenge 04 de desembre de 2016BALMA DE L'ARCADA- MONTSERRAT
dimecres 09 de novembre de 2016ZONA PREHISTÒRICA DEL VALLÈS
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves