Secció de senderisme


La secció de Senderisme del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
  • posar en coneixement al grup de persones afeccionades a l'activitat de senderisme i mitja muntanya, les activitats previstes a realitzar de diferents nivells i de tot tipus: muntanyisme, senderisme de curt i llarg recorregut, sortides matinals, travesses de muntanya, etc.

En cap cas la nostra intenció és la d'assumir funcions d'agència de viatges o similars, ans al contrari, el proporcionar ajut a l'afeccionat per a assolir els seus reptes personals, fent-li tenir en compte la forma física adient, els coneixements de la tècnica imprescindibles, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, riscos, etc.) i el material adequat per a l'activitat projectada.

Les sortides previstes enguany pel cicle de senderisme son les que podeu veure al cartell, i que anirem anunciant a la programació de les activitats.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

Volta als estanys de la Pera


Dalt del Monturull. Foto Rafel Redondo
El Perafita des del Monturull. Foto, Rafel Redondo
Dalt del Perafita
Panoràmica amb tot el circ del recorregut. Foto, Rafel Redondo
El dissabte a la tarda pugem al refugi d'estanys de la Pera des del pla de les Pollineres. Com que hi ha temps abans de sopar ens arribem a l'estany, on els companys aprofiten per fer el clàssic bany, encara que l'estany ja era a l'ombra.

El diumenge al matí enfilem cap a l'estany per pujar al Monturull per la carena de la Serra Airosa. Tardem una hora i tres quarts. Seguim per la cresta fins al pic de Perafita, hi ha una desgrimpada on cal anar amb compte i una grimpadeta a l'altra banda, en total uns cinquanta minuts. Al Perafita aprofitem per esmorzar. Seguim baixant pel camí marcat fins al Port de Perafita: Aquí remuntem pels lloms herbosos de l'altra banda ja sense camí, fins a buscar l'aresta pel vessant dret i arribar al Pic de Sirvent, en més o menys una hora de marxa. El Pic de Sirvent pel vessant és un pendent pedregós dret, però a la cara Nord hi ha unes bones canals que baixen dretes cap a l'estany de Serramitjana a Andorra. Encara seguim fins al Tossal de la Caülla, sempre prop de la cresta pel vessant sud. El vessant nord és un continu de canals i parets, que veiem cada vegada que traiem el cap per un coll, tardem una altra hora.

Des d'aquí baixem per un pendent suau d'herba fins al refugi d'estanys de la Pera, i de nou fins al cotxe.

Fem l'excursió en Rafel Gómez, en Ramon Costa, en rafel Redondo, en Joan Vila i en Lluís Pujol.llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dilluns 24 de juliol de 2017COSTA BRAVA -PENÍNSULA DE NORFEU
diumenge 16 de juliol de 2017Volta als estanys de la Pera
dijous 06 de juliol de 2017MONTSENY- CIRCULAR TURÓ DE GRENYS
dilluns 29 de maig de 2017EL SOT DEL BAC
dimarts 02 de maig de 2017ASCENSIÓ AL SOBREPUNY
dimecres 05 d'abril de 2017LA CARENA DELS GINEBRES
divendres 03 de febrer de 2017LES ENCANTADES DE MONTCABRER.
diumenge 04 de desembre de 2016BALMA DE L'ARCADA- MONTSERRAT
dimecres 09 de novembre de 2016ZONA PREHISTÒRICA DEL VALLÈS
divendres 07 d'octubre de 2016CAMÍ DE L'ARREL MONTSERRAT
dissabte 11 de juny de 2016Marxa Cap del Rec
dimarts 31 de maig de 2016Camí dels Enginyers
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves