Secció de senderisme


sortida matinal fotogràfic0-botànica el 26 de maig a la serralada litoral


Aquesta sortida té per objectiu observar i reconèixer les principals plantes del medi mediterranni. la seva distribució i el seu hàbitat i al mateix temps conèixer les millors tècniques per fotografiar els seus detalls, tan la flor com altres parts significatives de les plantes.

Per això proposem una primera caminada pel torrent de l'Amigó fins la font, i tornada pe la vinya dels Nissios i turó d'en Sariol. Podrem observar, doncs, diferents comunitats vegetals, vegetació de torrent, l'alzinar i la brolla de pins, tot fent reconeixement i fotografiant les plantes i les seves flors.

Si necessiteu resoldre algun dubte o teniu alguna consulta, ens trobareu al local del CEB a les 8 del vespre.

Lloc de robada:Parqiong de Can Ruti, final del bus
Hora: les 8h00 del matí. A dinar a casa.

LLISTA DE PERSONES INSCRITES

La secció de Senderisme del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
  • posar en coneixement al grup de persones afeccionades a l'activitat de senderisme i mitja muntanya, les activitats previstes a realitzar de diferents nivells i de tot tipus: muntanyisme, senderisme de curt i llarg recorregut, sortides matinals, travesses de muntanya, etc.

En cap cas la nostra intenció és la d'assumir funcions d'agència de viatges o similars, ans al contrari, el proporcionar ajut a l'afeccionat per a assolir els seus reptes personals, fent-li tenir en compte la forma física adient, els coneixements de la tècnica imprescindibles, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, riscos, etc.) i el material adequat per a l'activitat projectada.

Les sortides previstes enguany pel cicle de senderisme son les que podeu veure al cartell, i que anirem anunciant a la programació de les activitats.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

PUIG DE LA BALMA


Al fons del carrer l'església de Sant Martí
Al matí, la Colla sembla prendra possessió del poble
Davant de l'església comença la ruta del Puig de la Balma
Timpà del temple. Relíquia de la comarca del Bages
Municipi de Mura. Com un pessebre fet a l'engròs, cara a ponent.
La creu de la Vila. Senyala el punt més elevat de l'itinerari.
Magnífica Casa de la Vila. Mas i estatge senyorial dels propietaris
La fortalesa del Puig de la Balma sembla controlar la Vall de Mura
Resguardat de la intempèrie ha resistir quasi un mil·lenni.
Finestrals gòtics dónen fe de l'antiguitat de l'mmoble
El mas ja no treballa. Les eines també s'han jubilat.
Ara s'aprofita la venda de viandes als visitants.
Pagés, fusteria, ferreria i tots els oficis necessaris pel mas.
Les pesades tan relatives com a l'època dels romans
La riera de Néspres és un tresor paisatgístic
El arbres són el taló de fons de tot l'entorn
Parada obligada a la llera del riu Néspres.
Arribada a Mura dins un paisatge bucòlic.
La corrua de gent retorna a Mura.
A migdia, el poble segueix tan tranquil i acollidor com al matí
CLIMENTS, Excursió núm.109
26 abril de 2019
PUIG DE LA BALMA

Mura, és un dels municipis més tranquils del Bages. Es lleva tard. A dos quarts de nou del matí el cornetí municipal encara no ha tocat diana. Una dona matinera porta un ram de flors a l’església i un gat noctàmbul travessa el carrer, retornant a casa després d’una nit de disbauxa. És tot el moviment municipal d’uns dos-cents i escaig d’habitants del poble. A l’estiu, els residents puntuals ocuparan les seves posicions. Un llogaret amable i serè per a ser envejat des de la frenètica activitat d’una ciutat comercial.
Iniciem l’itinerari al Puig de la Balma. Els ocells, que han començat piulant, acaben refilant a mesura que avança el dia. El qui camina, motxilla parca i estómac encara lleuger, se li encomana la divertida serenata piulada, i pretén enllestir camí amb la simfonia alegre de les aus. Malauradament la ruta s’enfila de seguida per un corriol, desgavellat per les aigües, que obliga a mesurar cada passa, mentre les cames reclamen aviat un andante moderato, que ja no encaixa tant amb l’alegria musical dels ocells. A mig camí, la creu de ferro ens informa d’haver arribat all punt més alt de l’itinerari. A partir d’aquí, la panoràmica de la vall de Mura, amb la Casa de la Vila enmig, i algunes masies disseminades.
Puig de la Balma. Edifici i conjunt històric cultural d’agroturisme del Bages, segle XII. Petit museu de nou segles d’existència, amb totes les eines emprades aquests anys. Avui la minyona no ha vingut, i la pols forma part també de la història d’aquests anys. Visita obligada per conèixer una història que s’escapa del coneixement de les ments urbanes i ens apropa, enmig d’un caos d’objectes, als temps pretèrits d’una Catalunya artesanal.
Desfent camí, la riera de Néspres vesteix de primavera, i els arbres de colors són un final agraït per cloure aquesta ruta. En acabar l’itinerari retornem al poble com forasters ocasionals fora de temporada, on regne encara l’ensopiment relaxant i enyoradís d’un municipi que marca una línia entre apressats i entretinguts. Trenta-dos xirucaires de la serralada litoral en donen fe. (Fotos: Pep, Jaume I, Alejandro)

tots: T.Vila, S.Cebrian, Alejandro, J.Oliveras, J.Suñol, J.Costa, C.Herrero, M.Broch, Victor, M.Freixenet, Raimon, Lidia, J.Argimon, C.Delmonte, R.Alonso, J.Torres, A.Oroval, Antónia, J.González, Isabel, J.Silvestre, J.Verdera, A.Subirats, A.Jacas, X.Ferrándiz, N.Dunés, MR.Ferrer, E.Barrull, R.Sánchez, M.Carme, MD.Illa, M.Isern.

Jaume Suñol

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
divendres 03 de maig de 2019PUIG DE LA BALMA
dijous 28 de febrer de 2019LA FORADADA - MONTSERRAT
dilluns 28 de gener de 2019SERRA DE L'OBAC
dimarts 30 d'octubre de 2018CASTELL DE MONTSORIU
divendres 10 d'agost de 2018Els Balcans
diumenge 15 de juliol de 2018Sortida Foto-botànica a Ulldeter
dissabte 23 de juny de 2018Circular Capcir-Ariege
dissabte 02 de juny de 2018Ermites (altes) de Montserrat
dilluns 04 de desembre de 2017VALLCEBRE I ELS GRAUS
dimecres 11 d'octubre de 2017CARENA DE L'ILLA - MATALONGA
dilluns 24 de juliol de 2017COSTA BRAVA -PENÍNSULA DE NORFEU
diumenge 16 de juliol de 2017Volta als estanys de la Pera
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves