Secció de Patrimoni Històric


Després d'una llarga tradició descobrint, vetllant i cuidant el patrimoni de les nostres muntanyes, ha arribat el moment d'unir esforços creant una nova dinàmica d'actuació.
Inspirats per les generacions precedents i la feina feta amb les ermites i el seu entorn, hem decidit passar a l'acció amb la nova secció de PATRIMONI HISTÒRIC.

Un grup heterogeni format per socis del Centre Excursionista de Badalona de totes les edats, historiadors, arqueòlegs, advocats, biòlegs, escriptors, també en col·laboració amb Amics de Sant Jeroni de la Murtra, Associació de Veïns de Canyet, Òmnium Cultural, Cooperativa Conreu Sereny, i estretament vinculats amb el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

L'interès decreixent vers les ermites de Sant Onofre, Sant Climent i La Miranda com a patrimoni cultural i paisatgístic ha motivat l'organització d'aquesta secció. A través de l'estudi històric, difusió i divulgació a les xarxes socials, i la programació d'activitats religioses i laiques, pretenem despertar la curiositat del ciutadà envers els seus orígens. Però no us penseu que ens quedarem aquí ...

Què podries fer tu per ajudar-nos?

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

Ruta per les tres ermites


Inici ruta a Sant Jeroni
Fent camí
Explicació a la Miranda
Sant Climent
Interior de Sant Climent
Explicació a Sant Onofre
Interior de Sant Onofre
El dissabte 21 d’abril de 2018, vàrem dur a terme la primera visita guiada a les tres ermites de la Vall de Betlem (La Miranda, Sant Climent i Sant Onofre) i al Pla del Campament. La sortida s’inicià a les 10 h des del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra efectuant una ruta circular passant per corriols i visitant l’interior de les tres ermites amb explicacions relacionades amb la seva història i arquitectura, amb comentaris respecte l’entorn natural i la seva transformació al llarg del temps; amb una durada d’unes tres hores.

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
diumenge 22 d'abril de 2018Ruta per les tres ermites
dilluns 29 de gener de 2018Secció de Patrimoni
dissabte 20 de maig de 2017PATRIMONI HISTÒRIC
dimecres 24 de desembre de 2014LLIURAMENT DE LA CAMPANA DE SANT ONOFRE
dilluns 05 de juliol de 2010ERMITA SANT ONOFRE
dijous 19 d'abril de 2007Rutes Guiades del Palau Robert-Trilogia de les ermites de Sant Jeroni de la Murtra
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves