Secció d'esquí de muntanya


Pic de Tempestats


Sortida del cicle d'esquí de muntanya pel cap de setmana del 14 i 15 d'abril.

Aquest cop anirem a l'Alta Ribagorça i hem triat com a objectiu el Pic de Tempestats (3278 m). Habitualment aquest es fa per Vallhiverna, però el nou refugi de Cap de Llauset (que ja vam visitar la temporada passada) ens permet d'accedir-hi des de l'oest i traçar una nova i espectacular ruta. És un recorregut "d'Alta Gama" amb un desnivell important i diverses transicions.

Dissabte:
L'objectiu del dissabte és arribar al refugi de Llauset a 2.425 m.
Depenent de les condicions i de la innivació sortirem de l'embassament de Llauset o bé des de la N-230 remuntant les valls de Riueno i Angliós. En el cas d'haver de pujar des de l'embassament ja es tracta d'una excursió molt complerta i exigent.

Diumenge:
Tenim com a objectiu fer el Pic del Tempestats, a 3.278 m.
Sortirem del refugi cap a l'oest seguint el GR fins el coll de Vallhiverna (2732 m). Des del coll baixarem els primers metres per l'ampla vall de Llosás i sense baixar massa arribarem a un pla sota la bretxa Soler i Coll (2663 m) que pujarem. Els últims 100 són inclinats i habitualment es pugen amb crampons. Ja tenim davant el Tempestats amb la seva immensa pala sud, un dels millors descensos de la vall. La remuntada final també s'inclina molt i possiblement calgui posar crampons.

Fitxa tècnica:

Dia i hora: Sortida el dissabte 14 d'abril a les 6:00 h. de Badalona.
El dijous anterior a la sortida ens trobem al Centre per concretar horaris i coordinar els vehicles.

Pernoctació: Refugi de Llauset. Guardat. Reservat en règim de M.P.
Serveis: Habitacions amb lliteres, edredons, calefacció, dutxes aigua calenta... Una nova edificació que fa dos anys que funciona. Té l'estil dels de la Federació Aragonesa de Muntanyisme, grans dimensions...obert tots els dies de l'any...tots els serveis.  Més que un refugi , és un hotel d'altitud.

Desnivell:
dissabte: des de l'embassament: +600 / -250 m aprox.
per Riueno i Angliós: +1100 / -250 m aprox.
diumenge: +1210 m / (El desnivell negatiu dependrà del punt de sortida on tindrem els cotxes).

Dificultat: BE: Bon esquiador. Cal esquiar amb confiança pendents fins 30°
Orientacions: Totes

Material obligatori:
 • Esquís de muntanya, pells, ganivetes, grampons, ARVA, pala.
 • Casc recomanable.
 • Roba adequada a l'activitat hivernal (guants, ulleres, paravent, etc)
 • Menjar i aigua adequada per l'activitat.
 • Assegurança obligatòria. Qui no disposi de l'assegurança de la FEEC o d'una que cobreixi aquesta activitat cal sol·licitar-la a la secretaria del CEB.
 • Totes les recomanacions que es fan a nivell general per aquest Cicle de Sortides, son especialment aplicables a aquesta sortida. Tots els elements del material han d'estar perfectament revisats. Cal una forma física adequada que permeti fer amb solvència l'activitat dels dos dies.
Inscripcions: Cal apuntar-se a la web del CEB.

S'ha fet una reserva al refugi per 10 persones. Cal fer un pagament 15 € per persona al compte ES80 2100 0698 1502 0006 4899, indicant el nom de la persona/es i posant de concepte "Tempestats", per tal que la reserva sigui efectiva.

Envieu un mail a secretaria@cebadalona.org informant que s'ha realitzat el pagament.

La resta del cost de la mitja pensió del refugi el pagarà cadascú al mateix refugi.
El preu de la Mitja Pensió reservada al refugi de Cap de Llauset és de 32,00 € amb el carnet de la FEEC. Caldria portar efectiu i facilitar canvi.

Si hi ha més de 10 inscrits no es pot garantir plaça al refugi. En tot cas, aquestes persones hauran de gestionar elles mateixes la reserva de la plaça al refugi i en aquest cas hauran d'apuntar-se a la web però no caldrà que paguin els 15 € de la reserva.

LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1XavierGil
2ErnestRojo
3TamaraMata
4PepMontes
5NuriaGomez
6JordiCabanas Coma
7EduardVillares
8MireiaMartinez
9CésarArmengod
10MartinMüller-Zantop
11AlfredMitjans
12davidcampany herrero
13QuimCarreras
S'han omplert totes les places disponibles
La inscripció ja està tancada


La secció d'esquí de muntanya del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

 • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
 • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
 • posar en coneixement el grup de persones afeccionades a l'activitat de l'esquí de muntanya per a realitzar sortides de diferents nivells i de tot tipus: esquí alpinisme, sortides matinals, travesses de muntanya amb esquís, etc.
En aquesta linia per aquest curs 2016-17 el Centre Escursionista de Badalona proposa als socis dos nous programes amb una sèrie de sortides amb la finalitat de facilitar el desenvolupament de les activitats i el contacte entre gent diversa amb objectius similars. També per facilitar que els nous socis o tots aquells que no tenen un contacte tant directe amb el Centre, tinguin un fàcil accés per a realitzar les activitats que els hi vingui de gust. Aquests dos nous programes estaran basats en l'esquí de muntanya i en la bicicleta de muntanya.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de complir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle d'esquí de muntanya 2017-2018
 • Tots els participants en les activitats d'esquí de muntanya hauran de tenir un nivell d'esquí mínim i haurien de ser capaços de baixar, en menor o major soltura, per qualsevol de les pistes d'esquí alpí.
 • Tots els participants hauran d'estar federats o en possessió d'una assegurança que cobreixi fins el nivell "D" de la FEEC.
 • Serà imprescindible que tothom porti el material mínim de salvament: Arva, pala i sonda.
 • També a nivell de seguretat serà indispensable portar crampons i, segons els requeriments de la sortida, també piolet. Es recomana de portar sempre casc.
 • En l'equipament bàsic s'hauran de portar uns guants prims per la progressió i uns de gruixuts pel fred o el descens. També unes ulleres per protecció solar i unes altres de ventisca.
 • Es recomana que es tingui cura del material i es comprovi bé, abans de cada sortida, que tot funciona. També que les pells encolin bé i els crampons estiguin a la mida de les botes.
 • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

Pic Tempestats (3290 m)


Al cim no hi cabem tots !!
Pic Tempestats (3290 m)
Penúltima sortida del Cicle d’Esquí de Muntanya.
Gran ruta al Pic Tempestats des del refugi de Cap de Llauset.
El dissabte pugem al refugi des de la N-230 remuntant les valls de Rigüeno i Angliós. Sortim dels cotxes amb els esquís als peus, i amb un temps inestable però sense precipitació anem recorrent aquestes valls solitàries. Primer pel bosc, després seguint el fons de la vall de Rigüeno fins coll de Fé, llacs d’Angliós, coll d’Estanyets i refugi Llauset. La innivació és excepcional.
El diumenge, amb un temps fantàstic anem cobrint els punts de la ruta: Coll de Vallibierna, l’exigent bretxa Soler i Coll que aconseguim superar amb esquís als peus. D’aquí ja veiem la immensa vessant sud del Tempestats amb la seva famosa “pala” final, una de les millors esquiades d’aquesta zona. Passem per sota la base de l’aresta del Russell i encarem el pic amb interminables zetes. A molt pocs metres del cim, deixem els esquís i fem el cim a peu.
Tots tenim aquell somriure de complicitat que dona compartir una gran ascensió.
El descens és dels que fan afició i no donem treva a les cames doncs el desnivell acumulat és important. Fem un mos al refugi i desfem tot el camí que vam fer el dissabte.

Hem compartit aquesta experiència:
Núria Gómez, Mireia Martínez, Pep Montes, Xavi Gil, Jordi Cabanas, Martin Müller, Alfred Mitjans, David Campany, Quim Carreras, Eduard Villares i Cèsar Armengod.

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
diumenge 15 d'abril de 2018Pic Tempestats (3290 m)
dimecres 04 d'abril de 2018Travessa Freser - Ter - Carançà
dimecres 21 de març de 2018Gran Tuc de Colomers
diumenge 25 de febrer de 2018Tossa Plana de Lles - Pic de Pessons
dilluns 15 de maig de 2017Vallhiverna
dilluns 01 de maig de 2017L'Hourgade (2964 m)
diumenge 09 d'abril de 2017Pic Baborte (2933 m)
diumenge 02 d'abril de 2017Sortida del cicle d'esquí a Colomers
dilluns 20 de març de 2017Parros-Montgarri-Marimanya
dissabte 25 de febrer de 2017Pic de Pedourrés (Ariège)
dijous 23 de febrer de 2017Gerber-Bassiero-Cabanes
dilluns 20 de febrer de 2017Els Tres Colls de Núria.
dissabte 18 de febrer de 2017Pic de la Dona - Bacivers - Bastiments
dilluns 06 de febrer de 2017Pic de la Dona-Bacivers
dilluns 30 de gener de 2017Puig Estela-Taga
dissabte 21 de gener de 2017Pic de la Carbassa (La Cerdanya).
dissabte 31 de desembre de 2016PUIGMAL (2911 m) - CIM DE LA COMA DEL CLOT (2739m)
dissabte 03 de desembre de 2016CAMPIRME-PIC DE LA COMA DEL FORN-VENTOLAU
diumenge 22 de maig de 2016Pic Cordier (3.250 m)
dilluns 16 de maig de 2016BALAÏTOUS (3144 m) Per les Néous
dimarts 10 de maig de 2016Travessa Remuñe-Llac del Portillon-Lliterola
dimarts 26 d'abril de 2016Pic de Bacibé de Cerler
diumenge 24 d'abril de 2016Pic de la Vaca.
dimarts 12 d'abril de 2016RibagorçaAran
dimarts 12 d'abril de 2016Puigmal
diumenge 03 d'abril de 2016BARRANCS - TEMPESTATS
dimarts 29 de març de 2016Travessa Pallars Aran - 2016
dissabte 26 de març de 2016ALTA RUTA. Panticosa-Marcadau-Vignemale.
diumenge 13 de març de 20164a. sortida del cicle d'esquí de muntanya: Qurtiules i Pinetó
diumenge 13 de març de 2016VENTOLAU I MONT-ROIG
diumenge 21 de febrer de 2016BASSIERO - SABOREDO.-
dilluns 15 de febrer de 2016Vall d'Aran
dilluns 15 de febrer de 20163a. sortida del cicle d'esquí de muntanya: La Cabaneta
dissabte 13 de febrer de 2016MORTIERS
dilluns 01 de febrer de 2016PEDRONS
divendres 29 de gener de 2016TRES COLLS D'ANDORRA
diumenge 24 de gener de 2016Pic de Nerassol circular
dissabte 23 de gener de 2016SERRERA-VOLTA AL THOUMASSET
diumenge 17 de gener de 2016Pic de la Mina
diumenge 20 de desembre de 2015Formigueres-Camporells
dimarts 15 de desembre de 2015PIC DE LA TRIBUNA
dijous 10 de desembre de 2015VALL D'AURE
dijous 10 de desembre de 2015Vallé Aure
diumenge 06 de desembre de 2015Pic de la Mina
dilluns 30 de novembre de 2015Vall d'Aran
dimarts 05 de maig de 2015Pica d'Estats
dilluns 04 de maig de 2015Gran Tuc de Colomers
dissabte 18 d'abril de 2015Núria-Carançà
dimarts 14 d'abril de 2015Alta Ruta Panticosa-Vignemale
dilluns 06 d'abril de 2015Alta Ruta Pallars-Aran-Ribagorça.-
diumenge 15 de març de 2015Volta Vall d’Estós - Llac d’Oô - Literola.
dilluns 09 de març de 2015Pic de la Bassera I pic de la Pala de Jan
diumenge 01 de març de 2015Quartiules-Pinetó
dimarts 17 de febrer de 2015Noucreus
diumenge 15 de febrer de 2015Volta al Tossau de Mar (2751 m)
dissabte 07 de febrer de 2015Pic Cabaneta i Pic dels Pessons
diumenge 25 de gener de 2015Tuc d'Aubàs-Tuc de la Salana
diumenge 04 de gener de 2015Pincèla
dilluns 22 de desembre de 2014Esquí de muntanya a la Vall de Boí
diumenge 14 de desembre de 2014Vallter i Núria
dilluns 19 de maig de 2014Maladeta-Aneto
dimecres 30 d'abril de 2014L'Alta Ruta dels Alps: Chamonix-Zermatt
dimarts 01 d'abril de 2014Volta a Andorra
dilluns 17 de març de 2014Volta al Cotiella
dimarts 04 de març de 20144 Colls d'Andorra
dissabte 01 de març de 2014Tossa Plana de Lles
diumenge 23 de febrer de 2014Tuc de Moró i Tuc de Salana
diumenge 23 de febrer de 2014Pic del Racó Gros
diumenge 16 de febrer de 2014Ruhle
dilluns 10 de febrer de 2014Pic de l'Homme Mort. Pic de Besineilles
dijous 06 de febrer de 2014Puigmal-9 Creus-9 Fonts
dimarts 14 de gener de 2014Certascan
dilluns 06 de gener de 2014Volta al Puig de la Coma d'Or
diumenge 05 de gener de 2014Amitges-Saboredo-Colomèrs
diumenge 05 de gener de 2014Tres Colls de Núria-Nou Creus i Carançà
dimarts 31 de desembre de 2013Vall d'Aran amb esquís
dilluns 23 de desembre de 2013Volta al Tristaina-Fontblanca
dilluns 16 de desembre de 2013Núria-Coma de Vaca-Núria
diumenge 08 de desembre de 2013Tuc de Bacivers
dissabte 07 de desembre de 2013Tuc del Milh (2802 m)
dimecres 04 de desembre de 2013Pic de Bastiments
dilluns 13 de maig de 2013Pic del Racó Gros
dilluns 06 de maig de 2013Travessa Estós-Oô-Lliterola
dilluns 22 d'abril de 2013Amitges amb 'les dues traces'
dilluns 22 d'abril de 2013travessa del 3 colls
dimecres 17 d'abril de 2013Travessa Aigüestortes
diumenge 07 d'abril de 2013Aneto
dilluns 01 d'abril de 2013Devoluy
dissabte 30 de març de 2013Bastiments x 2
diumenge 17 de març de 2013Puigmal i Puigmal de Llo
dilluns 11 de març de 2013Pica d'Estats
dilluns 04 de març de 2013Bastiments
diumenge 03 de març de 2013ANETO
dissabte 02 de març de 2013ull de ter
dimarts 26 de febrer de 2013Estanys de la Pera
dilluns 18 de febrer de 2013Santfons-Serrera
dilluns 11 de febrer de 2013Tossa Plana de Lles-Vall d'Eina
dilluns 28 de gener de 20139 creus-Carançà
dimarts 08 de gener de 2013Thoumasset i Comanegra
dimecres 02 de gener de 2013Mauberme, Parros, Samont i Montpius
dilluns 24 de desembre de 2012Tuc d'Arres-Entecada i Tuc d'Armèros
diumenge 23 de desembre de 2012Esquí a Formigueres
dilluns 10 de desembre de 2012Vall d'Aran. Obrim la temporada d'esquí!!
divendres 07 de desembre de 2012TUC DERA PINCÈLA (2546 M)
dilluns 07 de maig de 2012Pedrons-Pic de la Mina
dimarts 01 de maig de 2012TUC MAUBERME (2880 m)
dijous 12 d'abril de 2012Vanoise amb esquís
dijous 12 d'abril de 2012Gran Paradiso
dimarts 27 de març de 2012Puigmal
dilluns 12 de març de 2012Turó del Port de la Picada
dilluns 05 de març de 2012ALTA RUTA NÉOUVIELLE
dissabte 25 de febrer de 2012Pic de la Mina
diumenge 19 de febrer de 2012VALL DE GERBER - AMITGES
dilluns 13 de febrer de 2012PIC D'ALBA-TUC DETH PORT
diumenge 08 de gener de 2012VOLTA AL FONTBLANCA
dijous 05 de gener de 2012Travessa Amitges-Colomers
dimarts 27 de desembre de 2011VOLTA PEL LUCHONNAIS.-
diumenge 11 de desembre de 2011Núria-Carançà-Núria
divendres 18 de novembre de 2011BASTIMENTS
dilluns 29 d'agost de 2011Muztagh Ata (7548m)
dimarts 26 d'abril de 2011Noruega amb esquís
dilluns 04 d'abril de 2011Ull de Ter- Núria - 3 colls - Ull de Ter.
dilluns 04 d'abril de 2011Travessa pels murs de Barroude
dilluns 28 de març de 2011Pic Cordier
diumenge 20 de març de 2011Bastiments i Bassibé
dimarts 08 de març de 2011Ordesa amb esquís
diumenge 06 de març de 2011Bony Negre i Pic del Portarró
diumenge 27 de febrer de 2011Bassiero
dimarts 15 de febrer de 2011Pic Paderna i Pic Maladeta
dilluns 14 de febrer de 2011Volta al Montroig
dilluns 07 de febrer de 2011Thoumasset i volta al Tristaina
diumenge 30 de gener de 2011Pic de Pessons (Andorra)
dissabte 01 de gener de 2011REMUÑE+REFUGI PORTILLÓN+LITEROLA
dilluns 27 de desembre de 2010TOSSAL DE LA MINA (2723m)
dimecres 08 de desembre de 2010PARROS-PEDESCALÇ I MALL DE BOLARD
diumenge 02 de maig de 2010MONTARDO
diumenge 18 d'abril de 2010VOLTA A LA MALADETA
dilluns 12 d'abril de 2010TRES COLLS
dissabte 03 d'abril de 2010Puigmal (per França)
dissabte 03 d'abril de 2010ALTA RUTA BENASQUE-LUCHONAISE
dilluns 22 de març de 2010TRES COLLS-PUIGMAL
dimarts 09 de març de 2010VOLTA AL COTIELLA-REDUNO
diumenge 21 de febrer de 2010VOLTA TOSSA PLANA I PEDRONS
dilluns 15 de febrer de 2010PUIGMAL-PIC DEL SEGRE I TAGA-PUIG ESTELA
dilluns 08 de febrer de 2010PIC DE LA CABANETA I CASAMANYA
dilluns 18 de gener de 2010CASTANESA I TURBÓN
dilluns 11 de gener de 2010LA CARABASSA I PIC NEGRE D'ENVALIRA.
dijous 07 de gener de 2010PUIGMAL PER FRANÇA:
dilluns 28 de desembre de 2009Pincèla, Tuc dera
diumenge 27 de desembre de 2009Bassiver, Tuc de
dimarts 02 de juny de 2009TRAVESSA DÔMES DE MIAGE.
dilluns 18 de maig de 2009TORRE CORDIER-MALADETA OCCIDENTAL I ANETO
dilluns 11 de maig de 2009ORDIGUER-CRISTALL
dimarts 05 de maig de 2009PICA D'ESTATS I CORREDOR DE RIUFRED
dimarts 05 de maig de 2009SERRA GALLINERA I BASTIMENTS
dissabte 25 d'abril de 2009puigmal
dilluns 20 d'abril de 2009ESQUÍ AL CADÍ
dimecres 08 d'abril de 2009VOLTA A LA MEIJE
dilluns 23 de març de 2009VOLTA AL FONTBLANCA
dimecres 18 de març de 2009TRAVESSA AIGÜESTORTES:
dilluns 09 de març de 2009TAGA-3 COLLS
divendres 06 de març de 2009CASTANESA-PIC D'ESTÓS
dissabte 21 de febrer de 2009circular núria-carançà-torreneules-núria
dissabte 14 de febrer de 2009TOSSA PLANA DE LLES-PUIGMAL
dilluns 19 de gener de 2009TRAVESSA ASPE-BISAURÍN
dilluns 12 de gener de 2009TRAVESSA ULLDETER-CARANÇÀ:
dimecres 07 de gener de 2009TRAVESSA ORDESA-GAVARNIE
dimarts 06 de gener de 2009LA COVIL. TAGA I PUIGESTELA.
dijous 25 de desembre de 2008FINESTRELLES I TRES COLLS
dimarts 23 de desembre de 2008PIC ALT DE LA CAPA I PIC DE LA BASSERA. PIC DE THOUMASSET.
dimecres 10 de desembre de 2008TRAVESSA CERTASCAN
dilluns 01 de desembre de 2008TOSSA D'ALP
dilluns 24 de novembre de 2008Bastiments
dilluns 17 de novembre de 2008TUC DE MULLERES I TUC DES ESTANHETS
dilluns 10 de novembre de 2008PUIGMAL. BASTIMENTS I BASSIBÉ.
dissabte 26 d'abril de 2008POSETS-ERISTE
dissabte 26 d'abril de 2008pic de la cabaneta
dilluns 21 d'abril de 2008Puigmal
dimarts 15 d'abril de 2008MONTEIXO
dilluns 07 d'abril de 2008Travessa Remuñe-Cap dera Baquo-Estós
diumenge 30 de març de 2008Fontblanca i Serrera
dijous 28 de febrer de 2008Travessa per Vall de Gaube - Vall de Mercadau
dimarts 15 de maig de 2007Aneto-Maladeta
dimarts 01 de maig de 2007Travessa al massís dels Besiberris-Tumeneja nord
dimarts 10 d'abril de 2007Puig pedrós, 7 – 8 d’abril de 2007
dimecres 21 de març de 2007Tuc de Mulleres en travessa: boca sud-boca nord
dissabte 17 de març de 2007tuc dera pincèla
dilluns 19 de febrer de 2007Pointe de la Réchasse, La Vanoise
dissabte 04 de març de 2006Gallina Pelada (Serra d'Ensija)
dissabte 19 de novembre de 2005Pic de l'Infern
dissabte 19 de febrer de 2005Andorra. El Pic de la Cabaneta
dissabte 12 de febrer de 2005Vall de Núria. Travessa dels tres colls
diumenge 06 de febrer de 2005El Pic de Coma d'Or
diumenge 30 de gener de 2005Serra de Madres
dissabte 22 de gener de 2005La Tossa Plana de Llés
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves