Secció d'esquí de muntanya


6ª Sortida del Cicle d'esquí de muntanya del CEB: Tuca de Vallhiverna.

Estem a punt de tancar una excelent temporada d'esquí de muntanya i quina millor manera de fer-ho que amb una estrena!

Volem que aquesta última sortida sigui la cirereta del pastís i per això anirem a visitar una zona poc concorreguda de l'Alta Ribagorça, a fer un cim de més de 3.000 m. i d'una gran bellesa com és la Tuca de Vallhiverna (3.056 m) i, el més novedós, anirem a estrenar el recentment construït i encara no acabat al 100% Refugi de Llauset!

Per aquesta sortida tenim reservades 12, i només 12 places al refugi; no hi ha possibilitat de reservar-ne més (si algú es queda fora i segueix tenint interès en venir haurà de fer-ho plantant una tenda al costat del refugi, com faran altra gent que ha reservat més tard que nosaltres). Per tant quan feu la inscripció haureu de fer també una paga i senyal de 10 € per garantir-ne la plaça.

Dissabte:

Deixarem els cotxes una mica abans del túnel que porta a la presa de Llauset. Haurem de travessar-lo a peu (porteu frontals) i un cop a l'embassament (2.200 m) remuntarem, segurament a peu, gairebé fins al Coll d'Anglios (2.432 m). Per aquest Coll entrarem a la maquíssima i solitària Vall d'Anglios començant amb una curta baixada fins l'Estany de l'Obaga i remuntarem la Vall fins al Coll d'Estanyets a 2.521 m. Tot i que des d'allà ja divisarem el refugi, si l'horari i la neu ho permeten pujariem al Pic de La Solana de Llauset (2.673 m) del qual es baixa per una prometedora pala directament al refugi.

Diumenge:

La ruta clàssica del Vallhiverna remunta el Coll homònim per baixar una mica cap el Nord i accedir a l'ampla Valleta de l'Estany Gelat, i d'aquí fins al Cim. El descens el fariem per alguna de les valletes que tornen cap al refugi i des d'aquí remuntariem el Collet dels Estanyets per poder fer una bona esquiada per la Vall d'Anglios. Això si, després ens tocarà remuntar el Coll d'Anglios i baixar segurament a peu els 200 metres fins la presa de Llauset.

Fitxa tècnica:
Desnivell: Dissabte +650/-300 m. aprox./ Diumenge +850/-900 m. aprox.
Dificultat: BE (Bon Esquiador). Cal esquiar amb confiança pendents de 30°
Orientacions: Totes.
Material: Tot el que es recomana al Cicle d'esquí de muntanya dins la Secció d'esquí de la Web del CEB (Si us plau llegiu-lo més avallper no tenir sorpreses).
Si algú no té assegurança haurà de demanar-ne una de temporal a la Secretaria del CEB


Dia i hora: El dissabte 13 de maig ens trobem a l'aparcament de la presa de Llauset a les 9:30 h. El dijous 11 haurem de quedar via mail per coordinar vehicles, perquè és Sant Anastasi i en Centre estarà tancat.

La paga i senyal de 10 € la podreu fer a la Secretaria del Centre abans del dia 5 de maig o a través d'un ingrés al núm de compte del CEB: ES80 2100 0698 1502 0006 4899 especificant el vostre nom i "Sortida Vallhiverna".

Material obligatori:
 • Esquís de muntanya, pells, ganivetes, grampons, ARVA, pala.
 • Casc recomanable.
 • Roba adequada a l'activitat hivernal (guants, ulleres, paravent, etc)
 • Menjar i aigua adequada per l'activitat.
 • Assegurança obligatòria. Qui no disposi de l'assegurança de la FEEC o d'una que cobreixi aquesta activitat cal sol·licitar-la a la secretaria del CEB.
Totes les recomanacions que es fan a nivell general per aquest Cicle de Sortides son especialment aplicables a aquesta sortida. Tots els elements del material han d'estar perfectament revisats. Cal una forma física adequada que permeti fer amb solvència l'activitat dels dos dies.

S'han omplert totes les places disponibles, la inscripció ja està tancada

La secció d'esquí de muntanya del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

 • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
 • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
 • posar en coneixement el grup de persones afeccionades a l'activitat de l'esquí de muntanya per a realitzar sortides de diferents nivells i de tot tipus: esquí alpinisme, sortides matinals, travesses de muntanya amb esquís, etc.
En aquesta linia per aquest curs 2016-17 el Centre Escursionista de Badalona proposa als socis dos nous programes amb una sèrie de sortides amb la finalitat de facilitar el desenvolupament de les activitats i el contacte entre gent diversa amb objectius similars. També per facilitar que els nous socis o tots aquells que no tenen un contacte tant directe amb el Centre, tinguin un fàcil accés per a realitzar les activitats que els hi vingui de gust. Aquests dos nous programes estaran basats en l'esquí de muntanya i en la bicicleta de muntanya.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de complir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle d'esquí de muntanya 2016-2017
 • Tots els participants en les activitats d'esquí de muntanya hauran de tenir un nivell d'esquí mínim i haurien de ser capaços de baixar, en menor o major soltura, per qualsevol de les pistes d'esquí alpí.
 • Tots els participants hauran d'estar federats o en possessió d'una assegurança que cobreixi fins el nivell "D" de la FEEC.
 • Serà imprescindible que tothom porti el material mínim de salvament: Arva, pala i sonda.
 • També a nivell de seguretat serà indispensable portar crampons i, segons els requeriments de la sortida, també piolet. Es recomana de portar sempre casc.
 • En l'equipament bàsic s'hauran de portar uns guants prims per la progressió i uns de gruixuts pel fred o el descens. També unes ulleres per protecció solar i unes altres de ventisca.
 • Es recomana que es tingui cura del material i es comprovi bé, abans de cada sortida, que tot funciona. També que les pells encolin bé i els crampons estiguin a la mida de les botes.
 • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

Vallhiverna


Després del llarg túnel arribem a la presa de Llauset
Comencem a remuntar el Coll d'Anglos
L'espectacular Vall d'Anglos amb el Coll dels Estanyets al fons
Últimes voltes maria abans del Coll d'Estanyets
Des del Coll ja veiem el Vallhiverna
El modern refugi de Llauset al matí abans de sortir
Comencem a remuntar cap el Coll de Vallhiverna
Passant el delicat flanqueig després del Coll
Passat el flanqueig el cim es veu majestuós
Vorejant l'Estany Gelat
El Massís de les Maladetes darrere nostre
L'Aneto i el Tempestats es deixàven veure de tant en tan darrere les nuvolades
Amb la calor la pala final es va bastant dura
Arribant a l'avantcim; punt on treure'ns els esquís
Des d'aquí ja divisem l'aresta que haurem de passar i el cim
Acabant de passar l'aresta
El grup al Vallhiverna a 3.056 m.
L'aresta cimera
A la tornada disfrutem d'un espectacular descens des del Coll d'Estanyets
i per acabar només ens queden remuntar les 15 voltes maria per arribar al Coll d'Anglos
Aquest passat cap de setmana hem fet l'última sortida d'esquí de muntanya de la programació del CEB.
Com ja dèiem a la presentació aquesta havia de ser la cirereta del pastís i així ha estat. el temps s'ens va comportar molt bé i la ruta escollida va ser tot un encert.
Ens vam trobar dissabte a l'aparcament que hi ha al final de la carretera que des del poble d'Aneto puja a la presa de Llauset. Allà vam deixar els cotxes i vam atravessar el llarg túnel (ben il.luminat) fins a la presa.
En lloc de resseguir la ruta normal per anar al refugi vam enfilar-nos amunt, amb els esquís a la esquena, cap al Coll d'Anglos. Poc després del coll ja ens vam poder calçar esquís i baixar fins els Estanys d'Anglos, on ens posariem les pells per remuntar aquesta preciosa vall fins el Coll dels Estanyets; una bonica i exigent pala final ens hi deixa. Un cop allà descartem pujar al Pic de La Solana de Llauset degut a l'escassa neu que hi havia a la seva pala nord-oest i anem directament cap al recent estrenat Refugi de Llauset; bonic, modern i còmode, però amb algunes mancances i alguns defectes de diseny que avui són poc admisibles. També el menjar deixava força que desitjar i l'esmorzar va ser pitjor que just.
L'endemà sortim d'hora i enfilem cap al Coll de Vallhiverna per fer la ruta de manera circular, així, després d'un flanqueig una mica emmarranat per les purgues dels últims dies, ens plantem sota l'Estany Gelat i encarem la pala cimera. La calor apreta i el pendent s'adressa. Arribem a l'avantcim i deixem els esquís per fer a peu la preciosa i exposada aresta final; tot un repte i una bona cremada d'adrenalina que va augmentar encara més el nivell de la sortida.
La tornada tot i que amb una neu una mica podrida, encara es va poder disfrutar força. Tant sols un cop arribats de nou al refugi una colla de desertors van preferir tornar per la via normal per no tornar a remuntar el Coll d'Anglos...
Bromes a part la sortida va ser de 5*, la companyia excel.lent i el resutat fantàstic; un bon gust de boca per tenir ja ganes de començar la pròxima temporada!
Per variar aquest cop també vam ser un grup numbrós: en César, en Fede, la Marta i en Quim, la Montse i en Jaume, en Quim Aymerich, en David, en Luís Manuel, la Nuri i en Pep Basiana, en Pep Montes, l'Alfred, en Francesc Xavier i l'Eduard

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dilluns 15 de maig de 2017Vallhiverna
dilluns 01 de maig de 2017L'Hourgade (2964 m)
diumenge 09 d'abril de 2017Pic Baborte (2933 m)
diumenge 02 d'abril de 2017Sortida del cicle d'esquí a Colomers
dilluns 20 de març de 2017Parros-Montgarri-Marimanya
dissabte 25 de febrer de 2017Pic de Pedourrés (Ariège)
dijous 23 de febrer de 2017Gerber-Bassiero-Cabanes
dilluns 20 de febrer de 2017Els Tres Colls de Núria.
dissabte 18 de febrer de 2017Pic de la Dona - Bacivers - Bastiments
dilluns 06 de febrer de 2017Pic de la Dona-Bacivers
dilluns 30 de gener de 2017Puig Estela-Taga
dissabte 21 de gener de 2017Pic de la Carbassa (La Cerdanya).
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves