Secció d'esquí de muntanya


Travessa Remuñe-Estós-Lliterola


Cicle d'Esquí de muntanya pel cap de setmana del 5 i 6 de maig
Aquesta sortida havia estat programada pels dies 6 i 7 d'abril, però la vam haver d'aplaçar pel mal temps

Ens acostem a la part final de la temporada i, com us podreu imaginar, seguirem augmentant el nivell. Aquest cop us proposem una ruta circular molt exigent, alpina, espectacular, difícil, llarga i preciosa que recorre dues de les valls amb més caràcter dels voltants de la vall de Benasc: Remuñe i Lliterola.
Té tots els ingredients per no deixar a ningú indiferent!
Tot i que tampoc és l’objectiu principal de la sortida, intentarem pujar al cim del Perdiguero a 3.222 m. sempre que les condicions del temps i l’horari ens ho permetin. Depenent de les condicions que trobem s'haurà de modificar algún tram de pujada o baixada

Dissabte:

L'objectiu del dissabte és arribar al refugi d’Estós (1890 m), això si, fent abans una petita volteta!
Deixarem els cotxes al final de la carretera A-139 de los Llanos del Hospital (1600 m) i remuntem tota la vall de Remuñe fins el coll superior de Literola (3050 m). Si les condicions són bones deixarem esquís i pujarem fins al Perdiguero. Després tornarem al coll i d’aquí, amb una canvi de vessant, anem a buscar el portillón d’Oô, (una bretxa entre el el Hito del Perdiguero i el Pic del Portillón) on si cal pujarem amb grampons i piolet. Travessem el coll i ja per la vessant d’Estós fem un descens fins la cabana de Turmo i remuntarem els darrers 200 m fins el Refugi d’Estós.

Diumenge:

Sortirem del refugi direcció N fins el port d’Oô, (Coll entre el Pic Jean Arlaud i la Seil de la Baquo). Baixarem en direcció al llac d’Oô (2550 m) i en arribar tornarem a posar pells per remuntar el Coll Inferior de Literola (2983 m). D’aquí només quedarà gaudir del gran descens de la vall de Literola fins la carretera, on haurem d’anar a buscar els vehicles 1,5 Km més amunt.

Organització:

El dijous anterior a la sortida ens trobem al Centre per concretar horaris i coordinar els vehicles.
En funció dels inscrits es tractarà de sortir el divendres al vespre i fer nit a Benasc.

Pernoctació: Refugi d’Estós. Reservat en règim de M.P, habitacions amb lliteres o dormitori comú, mantes... etc.

Desnivells aproximats:
Dissabte. +1700 m (+180 del Perdiguero) -1000 m
Diumenge: +1400 m -1600 m

Dificultat: Alta*** BEA: Bon Esquiador i Alpinista. Cal esquiar amb solvència per pendents de 30° i progressar amb confiança amb grampons i piolet. Cal estar en bones condicions físiques per superar més de 3.000 m. de desnivell entre els dos dies.
Orientacions: Totes

Material obligatori:
 • Esquís de muntanya, pells, ganivetes, grampons, ARVA, pala.
 • Casc
 • Manta isotèrmica
 • Roba adequada a l'activitat hivernal (guants, ulleres, paravent, etc)
 • Menjar i aigua adequada per l'activitat.
 • Totes les recomanacions que es fan a nivell general per aquest Cicle de Sortides, son especialment aplicables a aquesta sortida. Tots els elements del material han d'estar perfectament revisats. Cal una forma física adequada que permeti fer amb solvència l'activitat dels dos dies.
Assegurança obligatòria. Qui no disposi de l'assegurança de la FEEC o d'una que cobreixi aquesta activitat cal sol·licitar-la a la secretaria del CEB.

Inscripcions: Cal apuntar-se a la web del CEB.

S'ha fet una reserva al refugi per 12 persones. Cal fer un pagament 15€ per persona al compte ES80 2100 0698 1502 0006 4899, indicant el nom de la persona/es i posant de concepte "Estós", per tal que la reserva sigui efectiva.
Envieu un mail a secretaria@cebadalona.org informant que heu fet el pagament.
Els que ja veu fer la reserva pel més d'abril no cal que la torneu a pagar, però sí que us heu d'inscriure de nou

La resta del cost de la mitja pensió del refugi el pagarà cadascú al mateix refugi.
El preu de la Mitja Pensió reservada al refugi d’Estós és de 33,00€ aproximadament amb el carnet de la FEEC i habilitat FEDME. Caldria portar efectiu i facilitar canvi.

Si hi ha més de 12 inscrits no es pot garantir plaça al refugi. En tot cas, aquestes persones hauran de gestionar elles mateixes la reserva de la plaça al refugi. En aquest cas també hauran d'apuntar-se a la web però no caldrà que paguin els 15€ de la reserva.
LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1JordiCabanas Coma
2FrancescCamps Xicart
3CèsarArmengod
4EduardVillares
5MireiaMartínez Gillué
6AlfrefMitjans
7PedroAlcaraz Bernabe i
8PACOJUSTICIA
9José MaríaCardenas Balderas
10IsraelRoca
11JaumeTejedor
12PepMontes
La inscripció ja està tancada
La secció d'esquí de muntanya del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

 • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
 • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
 • posar en coneixement el grup de persones afeccionades a l'activitat de l'esquí de muntanya per a realitzar sortides de diferents nivells i de tot tipus: esquí alpinisme, sortides matinals, travesses de muntanya amb esquís, etc.
En aquesta linia per aquest curs 2016-17 el Centre Escursionista de Badalona proposa als socis dos nous programes amb una sèrie de sortides amb la finalitat de facilitar el desenvolupament de les activitats i el contacte entre gent diversa amb objectius similars. També per facilitar que els nous socis o tots aquells que no tenen un contacte tant directe amb el Centre, tinguin un fàcil accés per a realitzar les activitats que els hi vingui de gust. Aquests dos nous programes estaran basats en l'esquí de muntanya i en la bicicleta de muntanya.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de complir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle d'esquí de muntanya 2017-2018
 • Tots els participants en les activitats d'esquí de muntanya hauran de tenir un nivell d'esquí mínim i haurien de ser capaços de baixar, en menor o major soltura, per qualsevol de les pistes d'esquí alpí.
 • Tots els participants hauran d'estar federats o en possessió d'una assegurança que cobreixi fins el nivell "D" de la FEEC.
 • Serà imprescindible que tothom porti el material mínim de salvament: Arva, pala i sonda.
 • També a nivell de seguretat serà indispensable portar crampons i, segons els requeriments de la sortida, també piolet. Es recomana de portar sempre casc.
 • En l'equipament bàsic s'hauran de portar uns guants prims per la progressió i uns de gruixuts pel fred o el descens. També unes ulleres per protecció solar i unes altres de ventisca.
 • Es recomana que es tingui cura del material i es comprovi bé, abans de cada sortida, que tot funciona. També que les pells encolin bé i els crampons estiguin a la mida de les botes.
 • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

Silvretta route


Ischgl, punt d'inici de la travessa
De camí al Jamtal Hütte
Hintere Jamspitze - 3155mts
primeres disfrutades
Vall de Jamtal
Aresta cimera del Dreilander Piz
Dreilander Piz - 3190mts
Wiesbadener Hütte
Gelera del Piz Buin
Enfilant la pala cimera del Piz Buin
últims metres
Piz Buin - 3312mts
la inmesa gelera del Silvretta
Unes bones birres al Silvretta Hütte
La gelera del Silvretta a primera hora del matí
Silvrettahorn - 3244mts
els 6 + 1
Remontant el coll de la
Sonntag Spitze - 2890mts - hi arribem amb esquis
Apustuflant
Hora de sopar al Saarbrüker Hütte
1ra hora al Saarbrüker Hütte
Enfilant el darrer cim
El temps continua esplendit
Kleines Seehorn - 3040mts
Finalment toca baixar
i celebra-ho
Travessa amb esquis al SILVRETTA
(del 14 al 20 d'abril de 2019)
Aprofitant aquests dies de Setmana Santa, hem viatjat fins a la Vall de Galtür a l'Estat de Voralberg a Àustria per a fer la Silvretta-route, una travessa amb esquis de muntanya de 7 dies pels Alps Austríacs.
Gràcies a les bones condicions meteorològiques, excepte la primera etapa on la boira "densa" va ser l'encarregada de donar-nos la benvinguda, en cada una de les següents etapes i amb un SOL esplèndid hem pogut gaudir de l'ascens a cims com el PIZ BUIN (punt mes alt del massís amb 3.312mts), el DREILANDER PIZ , el HINTERE JAMSPITZE, o el mateix cim del SILVRETTA que amb 3.244mts fent frontera amb Suiza dona nom a la travessa i que ens han regalat uns bons descensos amb neu de prou qualitat fins al següent refugi on sabíem que amb una bona cervesa completaríem la festa.
Hem fet estada als refugis de JAMTAL, WIESBADENER, SILVRETTA i al SAARBRÜKEER amb un tracte excel•lent per part dels guardes i punts imprescindibles per recarregar forces per les següents etapes.
Nuria Gomez, Alfred Mitjans, Xavi Gil, Eduard Villares, David Campany, Pep Montes i Fede Casanovas.

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
diumenge 05 de maig de 2019Silvretta route
dissabte 20 d'abril de 2019Signalkuppe (4554m) + Zumsteinpitze (4563m)
dissabte 13 d'abril de 2019Tuc de Molières (3010 m)
diumenge 31 de mar de 2019Pic Baborte i Pic Sotllo.-
diumenge 24 de mar de 2019Alt de Comapedrosa (2945 m)
dissabte 16 de mar de 20195a sortida d'esquí de muntanya: Tavascan
diumenge 10 de mar de 2019Pic de la Lleia (2776 m)
dilluns 25 de febrer de 2019Tebarrai-Bacías. Circular Panticosa
dissabte 16 de febrer de 2019Montarenyo de Boldís.-
dilluns 11 de febrer de 2019Pic de la Dona-Bacivers
dissabte 09 de febrer de 2019Pic de Pilàs i Pic Campirme.-
dimarts 01 de gener de 2019Vall de Lis i Vall d'Indren (Aosta)
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves