Secció d'esquí de muntanya


Pic de Campirme (2633m) / Pic de la Coma del Forn (2685m) / Pic de Ventolau (2853m)


Cicle d’esquí de muntanya:16-17 març


La nostra base d’operacions serà el refugi de la Pleta del Prat, a Tavascan.

Dia i hora: 16 i 17 de març.
Dissabte, 16 de març començarem l'activitat al refugi de la Pleta del Prat, on s’hi accedeix amb cotxe, a les 9h:15h del matí.
Us aconsellem dormir el divendres al mateix refugi de la Pleta del Prat o Tavascan, per poder començar puntuals.

El dijous anterior a la sortida, al CEB acaberem de concretar horaris i coordinar cotxes veient els que serem.

Inscripcions: Cal apuntar-se a la web del CEB. Places limitades a 12 persones.

Dimarts dia 12, tancarem les inscripcions per tal de poder gestionar la pernocta amb antel·lació al refugi.
Cal fer el pagament de reserva (20€) al compte ES80 2100 0698 1502 0006 4899, indicant el nom de la persona/es i posant de concepte “Sortida Tavascan”, per tal que la reserva sigui efectiva. Envieu un mail a secretaria@cebadalona.org informant que heu fet el pagament.
Preu: Mitja pensió refugi Pleta del Prat: 37 €

Activitat: Dissabte: El primer dia, en funció de les condicions de neu que trobem a la zona, farem l’ascensió al pic de Campirme o al pic de la Coma del Forn, i si la conjunció dels astres és favorable, es poden fer els 2 cims la mateixa jornada.

Diumenge: El plat fort, el pic del Ventolau. Repetirem part del recorregut del primer dia i superarem un primer coll, on caldrà fer un canvi de pells. Després d’un petit descens, haurem de superar la piràmide d’ascens directe al cim. Llarg, dret i directe descens per la Coma del Forn fins el mateix punt de sortida.

Dificultat: Dificultat mitjana / alta. Es requereix una bona preparació física i estar acostumat a fer els canvis de pells de manera adequada. És imprescindible saber utilitzar els grampons i piolet, doncs en funció de les condicions de la neu, caldrà usar-los. Per al descens, és imprescindible un nivell d'esquí alpí adequat per a baixar pistes negres amb tot tipus de neus. Cal ressenyar que el descens de la Coma del Forn és molt vertical i podem trobar neu en condicions poc favorables.

Material obligatori:
 • Esquís de muntanya, pells, ganivetes, grampons, ARVA, pala.
 • Casc
 • Manta isotèrmica
 • Roba adequada a l'activitat hivernal (guants, ulleres, paravent, etc)
 • Menjar i aigua adequada per l'activitat.
Assegurança obligatòria. Qui no disposi de l'assegurança de la FEEC o d'una que cobreixi aquesta activitat cal sol·licitar-la a la secretaria del CEB.
LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1Fede casanovas
2davidcampany herrero
3JordiCabanas Coma
4XavierGil
5PepMontes
6NuriaGomez
7EduardVillares Lafarga
8DieguGallu
9ALFREDMITJANS
10MartaBorras
11QuimBalaguer
12MartinMüller-Zantop
13IsabelOrtega Dominguez
La inscripció ja està tancada
La secció d'esquí de muntanya del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

 • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
 • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
 • posar en coneixement el grup de persones afeccionades a l'activitat de l'esquí de muntanya per a realitzar sortides de diferents nivells i de tot tipus: esquí alpinisme, sortides matinals, travesses de muntanya amb esquís, etc.
En aquesta linia per aquest curs 2016-17 el Centre Escursionista de Badalona proposa als socis dos nous programes amb una sèrie de sortides amb la finalitat de facilitar el desenvolupament de les activitats i el contacte entre gent diversa amb objectius similars. També per facilitar que els nous socis o tots aquells que no tenen un contacte tant directe amb el Centre, tinguin un fàcil accés per a realitzar les activitats que els hi vingui de gust. Aquests dos nous programes estaran basats en l'esquí de muntanya i en la bicicleta de muntanya.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de complir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle d'esquí de muntanya 2017-2018
 • Tots els participants en les activitats d'esquí de muntanya hauran de tenir un nivell d'esquí mínim i haurien de ser capaços de baixar, en menor o major soltura, per qualsevol de les pistes d'esquí alpí.
 • Tots els participants hauran d'estar federats o en possessió d'una assegurança que cobreixi fins el nivell "D" de la FEEC.
 • Serà imprescindible que tothom porti el material mínim de salvament: Arva, pala i sonda.
 • També a nivell de seguretat serà indispensable portar crampons i, segons els requeriments de la sortida, també piolet. Es recomana de portar sempre casc.
 • En l'equipament bàsic s'hauran de portar uns guants prims per la progressió i uns de gruixuts pel fred o el descens. També unes ulleres per protecció solar i unes altres de ventisca.
 • Es recomana que es tingui cura del material i es comprovi bé, abans de cada sortida, que tot funciona. També que les pells encolin bé i els crampons estiguin a la mida de les botes.
 • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

Sortida5 CEB


nois, això no "xufla". Porto 30' intentant penjar la piulada i això fa llufa. Bé, deixo el comentari de la sortida i ja us enviaré les fotografies per "we transfer".
No faig referència a cap blog que parla de la neu i d'uns pedals, ja que algú pot enfadar-se....

au revoire

Tòrrid cap de setmana, més propi de mitjans de maig que no pas del mes de març. Ha calgut fer una bona lectura de la muntanya i de les canviants condicions de neu. En general, endurida a primeres hores del dia i més o menys transformada, a mesura que el sol anava apretant.

Amb base al refugi de la Pleta del Prat, a Tavascan, dissabte assolim el cim del Ventolau. La pujada a la pala final sota un sol de justícia. Excel·lents panoràmiques sobre els cims dels Pallars i la Vall d’Aran i sensacional descens per la Coma del Forn.

Diumenge, després d’un pèssim repòs al refugi, on s’hi celebra una rave fins a mitjanit, pujem el cim del Pic de la Coma del Forn i gaudim d’un sensacional descens per la seva pala S. Dreta, però amb unes condicions de neu per llepar-se els dits.... A l’alçada de l’Estany de Mascarida, tornem a posar pells i pujem el Campirme (llom ventat, però la superfície herbosa ens permet progressar sense treure esquís). Dalt del cim ens dividim en dos grups. Uns aniran fins el pic de la Cima, on gaudiran d’un interessant descens per una de les canals E i la resta seguirem carenant fins a l’entrada de la pala del Montforcado, on podrem realitzar un bonic i ràpid descens fins la mateixa estació d’esquí.

Hem trobat una neu en excel·lents condicions per la pràctica de l’esquí de muntanya. Hem gaudit com col·legials passada la revetlla de Sant Joan.

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dissabte 16 de mar de 2019Sortida5 CEB
diumenge 10 de mar de 2019Pic de la Lleia (2776 m)
dilluns 25 de febrer de 2019Tebarrai-Bacías. Circular Panticosa
dissabte 16 de febrer de 2019Montarenyo de Boldís.-
dilluns 11 de febrer de 2019Pic de la Dona-Bacivers
dissabte 09 de febrer de 2019Pic de Pilàs i Pic Campirme.-
dimarts 01 de gener de 2019Vall de Lis i Vall d'Indren (Aosta)
diumenge 20 de maig de 2018La Maladeta (3308 m)
diumenge 06 de maig de 2018ANETO (3404 m) Per Barrancs.-
dissabte 28 d'abril de 2018Pic Bessinelles
diumenge 22 d'abril de 2018Els sis colls d'Airoto
diumenge 15 d'abril de 2018Pic Tempestats (3290 m)
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves