Secció de Bicicleta Tot Terreny

5a sortida del cicle de BTT. Dissabte 17 de gener 2018

Lloc de trobada: Llagostera, a l'aparcament davant Restaurant Can Cassoles, (Carrer Pau Casals, 27) al costat de l'antiga estació del carrilet Girona - St. Feliu. A les 8h30


El MONTCLAR i SERRA DE CADIRETES


L'espai d'interès natural del MASSÍS DE CADIRETES es una gran area de terreny granític i bosc mediterrani situat arran de mar entre Lloret, Tossa i Sant Feliu de Guíxols.

Iniciarem el recorregut a LLAGOSTERA amb uns primers kms d'escalfament sobre el traçat de l'antic carrilet Girona - Sant Feliu i després per bones pistes amb algun tram exigent ens arribarem al petit veïnat de SOLIUS (bona zona d'escalada d'adherència). Continuarem guanyant alçada per pistes i corriols a fregar del rocam dels Carcaixells fins enlairar-nos amb un darrer tram potent als peus del cim del MONTCLAR (417mts) on amb una curta grimpada (sense bicis) farem cim per gaudir de bones vistes sobre la Vall d'Aro.

Continuarem rodant dalt la cinglera amb algun tram de remolcada de bicis cap al COLL DE L'ESCORPÍ punt d'inici d'un llarg tram "trialeruuuuu" vers SANT FELIU DE GUÍXOLS per la vall de Mascanada.

Marxarem pel darrera del Monestir cap el camí de les Penyes arran de mar amb trams de corriols, asfalt i pistes rodadores amb destí a SANT GRAU D'ARDENYA per encarar la darrera pujada fins al PUIG DE SES CADIRETES (519mts), un mirador excepcional que tot i la seva modesta alçada un dia clar ens permet contemplar: Montseny, Guilleries, Puigmal, Bastiments, Canigó, Les Salines, Puigneulós, Les Gavarres etc.

  La darrera part ja serà  baixar primer per corriol fàcil i després per una pista molt divertida, dreta i molt desfeta on caldrà ser molt fi, fins entrar al torrent que seguirem cap el darrer tram de pista que ens durà a LLAGOSTERA.

Inici i final: Llagostera
Longitud: 55 km
Desnivells acumulats: +/- 1500 m
Dificultat: Físicament mitjana-alta per alguns trams curts però amb fort desnivell. Tècnicament mitjana-alta per algun corriol força exigent.
Ciclabilitat: 97% del recorregut és ciclable però trobarem un parell de trams on tocarà remar.


La secció de BTT del CEB, que porta en marxa fa més de quinze anys, té la intenció de donar els següents serveis als socis:
  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació, si s'escau, a través de cursos o jornades promogudes pels pròpis membres de la secció o del Centre.
  • posar en coneixement al grup de persones aficionades a la bicicleta de muntanya, per a realitzar sortides de diferents nivells. Sortides d'un sol dia, de cap de setmana o travesses de varis dies de duració.
La gent de la secció, us podrà proporcionar ajut per a assolir els vostres reptes personals, orientant-vos alhora de tenir en compte la forma física adient, el material adequat per a l'activitat projectada, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, etc.).

Tercer cicle de BTT. Ja és un clàssic.

Hi haurà sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Però sempre us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de cumplir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle de sortides en BTT 2016-2017
  • Els participants hauran de disposar d'una assegurança que els cobreixi l'activitat: la que ofereix la FEEC en el nivell "C" o una de les mateixes característiques.
  • A nivell de seguretat serà imprescindible que tots el participants portin casc i guants.
  • És recomanable portar roba adequada, per anar en bicicleta, sobretot el "coulot" i també ulleres, no només pel sol si no també com a protecció dels ulls.
  • També és necessari portar aigua. Segons el tipus de sortida ja s'especificarà quanta.
  • Les bicicletes hauran d'estar equipades per poder circular còmodament per pistes i corriols. S'hauran de dur pneumàtics adequats i sempre una càmara de recanvi. També serà necessari portar manxa i el kit d'eines mínim per les reparacions o regulacions que siguin necessàries.
  • Caldrà també que les bicicletes estiguin ben engreixades i en bones condicions d'ús.
  • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pgina completa

Montclar i Serra de Cadiretes


Sortida des de Llagostera
Remontant cap al Montclar
Cap a Sant Feliu de Guixols
Museu
El Josep l'anima i guia del seu museu
un tast de Garoines arran de mar
Pedra sobre altre
El Puig de ses Cadiretes, un mirador excepcional.
L'equip d'elit del CEB
5a sortida de Btt.
El MONTCLAR i SERRA DE CADIRETES


Iniciem la ruta a LLAGOSTERA per dirigir-nos cap a lespai d'inters natural del MASSS DE CADIRETES, una gran area de terreny grantic i bosc mediterrani situat arran de mar entre Lloret, Tossa de Mar i Sant Feliu de Guxols.
Amb uns primers kms d'escalfament sobre el traat de l'antic carrilet Girona - Sant Feliu i desprs per bones pistes amb algun tram exigent ens arribarem al petit venat de SOLIUS. Avui el dia es tapat, una boira humida ho envolta tot i el sol no ens vindr n'hi ha saludar. Continuarem guanyant alada per pistes i corriols a freg del rocam dels Carcaixells fins als peus del Montclar on decidim de continuar per pista, ja que la idea inicial preveia pujar per un lloc impossible. Arribats al Coll del Ceps i en vista de la boirada que ho tapa deixem l'ascens al cim per un dia mes clar.
Amb un curt tram on toca remolcar bicis ens arribem fins al Coll dels Escorpins punt d'inici d'un llargussim tram trialeru vers SANT FELI DE GUXOLS on entrarem per la vall de Mascanada i gaudirem d'una visita turstica inesperada al Museu del Rat Panat. Lloc inslit on n'hi hagin. (recomanable)
Marxarem de Sant Feliu pel darrera del Monestir cap el cam de les Penyes arran de mar amb trams de corriols i bones vistes sobre els penya-segats desprs d'haver degustat unes garoines acompanyades de musclos i una bona paella al Nou Casino de la Constancia (s.c.). Continuem per corriols i pistes rodadores, sempre en mig d'un paisatge d'alzines sureres que ens acosten a SANT GRAU D'ARDENYA per encarar la darrera pujada fins al PUIG DE SES CADIRETES (519mts). Avan per haurem fet parada i escalada a la Pedra Sobre Altre, una conjunt de rocs en un fantstic equilibri al que no podem deixar d'enfilar-nos-hi.
La darrera part de la ruta ja de baixada ser un continu i trepidant anar perdent metres a l'hora que el dia tamb va perden llum. Corriolillus, pistes rpides i finalment la llera del torrent amb trams divertidssims i exigents ens acosten a Llagostera on hi arribem amb els frontals ja encesos.
La ruta ens ha quedat prou be, amb un total de 58km i 1400mts de desnivell i sobre tot ens han quedat ganes de repetir-la un dia amb millor temps per gaudir de les bones vistes i d'aquests entorn de bosc i roques tant particular arran de mar farcit de corriols i pistes per inventar rutes sense parar.
I hem anat la Carme, la Marta , el Quim, el Jaume, el Jordi Sancho, l'Eduard i el Fede
El track el teniu penjat al Wikilog : https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/montclar-i-serra-de-cadiretes-22751247

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 segents
DataLloc
dilluns 19 de febrer de 2018Montclar i Serra de Cadiretes
dilluns 29 de gener de 20184a sortida cicle BTT.El canal d'Urgell i el congost de Mu
dissabte 25 de novembre de 20173a sortida del cicle de BTT. St Miquel de les Formigues
diumenge 12 de novembre de 2017Segona sortida del BTT 2017-2018: El Catllaràs
dissabte 28 d'octubre de 20171a sortida del Cicle de BTT 2017-18. Pels Pobles del Baix Empordà.
diumenge 10 de setembre de 2017Paratges de la Batalla de l'Ebre
dissabte 10 de juny de 201711a sortida Cicle BTT. Entre les serres del Verd, Port del Comte, el Cadí i el Pedraforca.
dimecres 31 de maig de 201710a sortida cicle BTT - VOLTA A LA SERRA D'ENSIJA -
dilluns 08 de maig de 20179à Sortida BTT. Serra de Busa
dilluns 24 d'abril de 20178a sortida cicle BTT. Vall de Bianya
dissabte 25 de mar de 20177a sortida cicle BTT. Volta a les muntanyes de Prades
dilluns 06 de mar de 20176a sortida cicle btt - El Cabrerès
dissabte 11 de febrer de 20175a sortida Cicle BTT. El Castell de Mediona
dissabte 28 de gener de 2017Volta a Montserrat - BTT
diumenge 11 de desembre de 2016Badalona - Sant Mateu
dissabte 26 de novembre de 2016Cicle de BTT. El santuari dels Munts
dissabte 12 de novembre de 2016Cicle de BTT. La gran travessa del Montseny.
dimarts 01 de novembre de 2016Jacetania i la Foia d'Osca
diumenge 16 d'octubre de 2016Cicle de BTT: Serralada de Marina
dissabte 18 de juny de 2016Espinavell
dilluns 23 de maig de 2016Cicle de BTT. Volta a la muntanya de Tor
dimarts 03 de maig de 2016Pel Priorat en BTT
dissabte 16 d'abril de 2016Els castells de la Segarra. Pedalant entre camps de cereals.
dissabte 02 d'abril de 2016Cicle de BTT. Una ascensió al turó de l'Home
dissabte 19 de mar de 20166a sortida cicle btt. Cànoves-Pla de la Calma-Collformic
diumenge 06 de mar de 2016Cicle de BTT. Una ruta de vertigen: dels Cingles de Bertí a Badalona
dissabte 13 de febrer de 2016Cicle BTT. Travessa Sitges- St Sadurní d'Anoia. Pedalant entre vinyes.
dissabte 23 de gener de 2016Portals de Montserrat
diumenge 13 de desembre de 20152a. sortida cicle btt. Sant Mateu
diumenge 29 de novembre de 2015Primera sortida calendari BTT. Serra de Marina
dimecres 13 de maig de 2015Pel Pla d'Urgell en bici
diumenge 19 d'abril de 2015Volta per Fraga-Mequinensa i Riba-roja
dimecres 24 de desembre de 2014Anti-Atles, Marroc
dilluns 08 de desembre de 2014Volta a la Terra Alta.-
dissabte 22 de novembre de 2014Volta pel Ripollès.
dimecres 13 d'agost de 2014Puigmal
dissabte 02 d'agost de 2014Sant Joan per l'Ariege en btt
dimecres 18 de juny de 2014Volta a Còrsega
dimecres 30 d'abril de 2014Ruta de La Sal (Manresa-Suria-Cardona-Suria-Manresa)
dilluns 21 d'abril de 2014Ciclant entre Santander i Sòria
diumenge 08 de desembre de 2013Travessa Montseny-Guilleries-Gavarres
dissabte 30 de novembre de 2013Pedals de Vi
dilluns 11 de novembre de 2013Serra de Milany
diumenge 03 de novembre de 2013La Molina - Badalona (Trans Catalunya)
diumenge 20 d'octubre de 2013Ripoll-Manlleu-Ripoll
dimarts 08 d'octubre de 2013Ripoll-Montserrat amb BTT
dilluns 23 de setembre de 2013Volta pel Cap de Creus
dilluns 16 de setembre de 2013L'Ètape Barcelona-Andorra
dijous 05 de setembre de 2013Taga amb BTT
dimecres 28 d'agost de 2013Baell-La Covil-Montgrony-Baell
dijous 15 d'agost de 2013Col de Puymorens i port de Valira per carretera
dissabte 13 de juliol de 2013Badalona - Santa Fe per carretera
diumenge 19 de maig de 2013Volta Caldes - Moià - Artés - Sant Llorenç Savall - Caldes
dimecres 01 de maig de 2013PRIORAT (Falset,...Masroig, Molar, Lloar...)
dissabte 16 de febrer de 2013Badalona - Sant Mateu
diumenge 27 de gener de 2013Badalona - Dolmen La Roca den Toni
dilluns 14 de gener de 2013Puigmal BTT
dilluns 31 de desembre de 2012PEDALS DE LAVA
dimecres 26 de desembre de 2012El castell de Burriach
diumenge 16 de desembre de 2012matinal poc hivernal a Sant Mateu
dissabte 15 de desembre de 2012PRIORAT EN BTT
dimecres 28 de novembre de 2012Volta a les Alberes
diumenge 11 de novembre de 2012TRAVESSA AL MONTSENY
diumenge 04 de novembre de 2012Serra del Maestrazgo - Peñagolosa
dimarts 25 de setembre de 2012Les Esquerdes de Rojà en BTT
dijous 20 de setembre de 2012volta clàssica matinal a Sant Mateu
diumenge 09 de setembre de 2012Duatló de Bellmunt
dimecres 11 d'abril de 2012CICLOTURISME PEL BAIX EMPORDÀ
diumenge 18 de mar de 2012per la Serralada de Marina
dimarts 24 de gener de 2012PRIORAT AMB BTT
diumenge 15 de gener de 2012DE LA TORDERA AL BESÒS en BTT.
diumenge 18 de desembre de 2011VOLTA PELS CINGLES DEL BERTÍ
dijous 15 de desembre de 2011LANZAROTE AMB BTT
dissabte 10 de desembre de 2011Per les terres de l'Ebre, entre Catalunya i Aragó
dimarts 06 de setembre de 2011EQUADOR en BICICLETA
dilluns 20 de juny de 2011Volta al Bassegoda
dilluns 20 de juny de 2011Volta al Canigó
diumenge 06 de febrer de 2011Serralada Litoral - Sant Mateu
dilluns 17 de gener de 2011BTT i calçots per la Serres de Marina i Litoral.
dilluns 10 de gener de 2011REUS-DELTA DE L'EBRE EN BTT
diumenge 19 de desembre de 2010Sortida de Nadal per la Serra de Marina
dijous 09 de desembre de 2010Camí de Sant Jaume i Ruta del Cister
dilluns 22 de novembre de 2010BTT per terres de l'Ebre
dijous 11 de novembre de 2010LA CALCENADA
dilluns 08 de novembre de 2010VOLTA AL MONTSANT
dilluns 18 d'octubre de 2010BTT PEL RIPOLLÈS
dimarts 14 de setembre de 2010Ruta cicloturista en tandem. Agost 2010.
dilluns 06 de setembre de 2010transpirinaiCAT
dimarts 01 de juny de 2010Sèquia de Manresa
diumenge 02 de maig de 2010Alt i Baix Empordà en família
dijous 08 d'abril de 2010VIES VERDES DE GIRONA
diumenge 10 de gener de 2010Castell de Burriac
dilluns 04 de gener de 2010VOLTA PEL PRIORAT I SERRA DE PRADES
dimarts 22 de desembre de 2009Per la SerraLitoral abans deNadal
dijous 10 de desembre de 2009Travessa BTT per l'Alt Empordà
diumenge 22 de novembre de 2009VOLTA A MONTSERRAT AMB BTT
dimarts 17 de novembre de 2009SERRA DE PRADES I MIRAMAR
dilluns 02 de novembre de 2009VOLTA ALS PORTS AMB BTT
dimarts 15 de setembre de 2009PEDALS D'OCCITÀNIA II
dilluns 27 de juliol de 2009PEDALS D'OCCITÀNIA
dimarts 16 de setembre de 2008pedals de foc
dimarts 16 de setembre de 2008cami del cantabric +cami primitiu a sant jaume compostela
dijous 11 de setembre de 2008Volta a Cap de Creus
diumenge 31 d'agost de 2008Ribes de Freser-Llançà
dijous 01 de maig de 2008La Volta al Canigó
diumenge 27 de gener de 2008Castell de Burriac en BTT
diumenge 26 d'agost de 2007Ruta Transpirenaica 2007
diumenge 17 de juny de 2007BTT-pujada a collformic des d'Aiguafreda
dilluns 11 de setembre de 2006pedals de foc.
dissabte 01 de juliol de 2006Btt pel Catllaràs, una remullada com feia molt de temps
dissabte 11 de mar de 2006EL MONTSEC DE RÚBIES
dimarts 01 de novembre de 2005Pedalada pel ports i les terres de l'Ebre
divendres 24 de juny de 2005Volta al Montgarri per Sant Joan
dimecres 22 de juny de 2005Serra de Llaberia
diumenge 20 de febrer de 2005Serra Major del Montsant
dimarts 12 d'octubre de 2004Pont del Pilar - Riglos
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves