Secció de Bicicleta Tot Terreny

5a sortida de BTT. Dissabte 2 de febrer.


Lloc i hora de sortida:Viladordis (Manresa) a les 8h30

Per corriols de la Muntanya de Sant Llorenç i l’Obac


Us podeu baixar el track des de www.trackprofiler.com

Aquest cop farem una ruta circular sortint de Viladordis (260 m.). Travessarem el Llobregat pel pont de les Generes i començarem un bonic recorregut per camins i corriols de puja i baixa constants i travessant alguna riera fins arribar al bonic poblet de Rocafort on podrem fer-hi una volteta i agafar aigua.

Anirem pujant i carenant per la Serra d’en Bou fins el Coll de la Creueta a 653 m., ja ben entrats en zona de còdols típica del Parc Natural. Flanquejarem el Puig Andreu, arribarem al Turó dels Ducs a 818 m. i travessarem el Plà d’en Serrallonga, el qual era freqüentat pel famós bandoler a mitjants del segle XVI.

Arribarem al Coll del Boix, ja en plena Serra de l’Obac, i pujarem fins el punt culminant de la sortida; el Turó de Tres Creus a 930 m.

Des d’allà començarem una bonica baixada passant per sota el Castellsapera, l’altre cim emblemàtic del lloc, i agafarem el Camí Ral fins al Pont de Vilomara des d’on resseguint en part el Llobregat i passant per les Tines de Talamanca, tornarem a Viladordis.

Tipus de sortida: divertida i exigent; corriols, rieres i cims que ens faran disfrutar no tant sols del paisatge si no també sobre la bicicleta.
Longitud: 50 km.
Desnivell acumulat: 1.600 m. aprox.
Dificultat: moderada/alta; físicament exigent pels constants puja i baixa, però sobretot “puja”. Tècnicament alta; algún corriol una mica tècnic, el flanqueig del Puig Andreu, la pujada fins el Turó del Ducs i el primer tram de la baixada del Camí Ral ens faran estar concentrats.
Ciclabilitat: entre el 97 i el 99% depenent del nivel de cadascú.


LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1EduardVillares
2JordiCabanas Coma
3JaumeTejedor
4ManelOrbay Cobacho
5DieguGallu
6XavierVillares
La inscripció ja està tancada


La secció de BTT del CEB, que porta en marxa fa més de quinze anys, té la intenció de donar els següents serveis als socis:
  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació, si s'escau, a través de cursos o jornades promogudes pels pròpis membres de la secció o del Centre.
  • posar en coneixement al grup de persones aficionades a la bicicleta de muntanya, per a realitzar sortides de diferents nivells. Sortides d'un sol dia, de cap de setmana o travesses de varis dies de duració.
La gent de la secció, us podrà proporcionar ajut per a assolir els vostres reptes personals, orientant-vos alhora de tenir en compte la forma física adient, el material adequat per a l'activitat projectada, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, etc.).

Cicle de BTT 2018-19.

Com a les anteriors edicions, hi haurà sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran d'acomplir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Requisits per participar al Cicle de sortides en BTT 2018-2019
  • Els participants hauran de disposar d'una assegurança que els cobreixi l'activitat: la que ofereix la FEEC en el nivell "C" o una de les mateixes característiques.
  • A nivell de seguretat serà imprescindible que tots el participants portin casc i guants.
  • És recomanable portar roba adequada, per anar en bicicleta, sobretot el "coulot" i també ulleres, no només pel sol si no també com a protecció dels ulls.
  • També és necessari portar aigua. Segons el tipus de sortida ja s'especificarà quanta.
  • Les bicicletes hauran d'estar equipades per poder circular còmodament per pistes i corriols. S'hauran de dur pneumàtics adequats i sempre una càmera de recanvi. També serà necessari portar manxa i el kit d'eines mínim per les reparacions o regulacions que siguin necessàries.
  • Caldrà també que les bicicletes estiguin ben engreixades i en bones condicions d'ús.
  • Per les sortides de dos dies potser caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

Viladordis-Serra de l'Obac


El grupet a Rocafort
Gaudint de les vistes de Montserrat
Un bonic flanqueig vorejant el Puig Andreu
Al Coll del Boix
Remuntant del Turó dels Ducs al Plà d'en Serrallonga
L'espectacular Alzina Bonica o Alzina del Vent.
Al fons hi vèiem la Mola nevada.
Al punt culminant de la sortida: El Turó de Tres Creus (930 m.)
Un descans després d'un divertit senderó de baixada
Disfrutant de la baixada
L'Isra amb la mandíbula desencaixada; li urgeix un canvi de bici!
Travessant el Llobregat
Cansats però satisfets i recuperant forces.
Aquest dissabte vam fer la 5a. sortida del cicle de BTT del CEB.
Un dia gris d'hivern però amb molt de color per l'itinerari i els participants a la sortida.
La ruta va ser exigent, i prop de la meitat de l'itinerari transcorria per senderons més o menys tècnics.
Vam passar per racons molt bonics, vam travessar algunes rieres, i les vistes des de la Serra de l'Obac van valer molt la pena.
Vam acabar fent 50 km i 1500 m de desnivell. L'horari va ser una mica ampli, però degut a que ens vam aturar diversos cops per gaudir dels llocs; un a la riera de Mura, l'altre per visitar el poblet Rocafort, també al Coll i al Puig de Tres Creus i a l'Hostal de Sant Jaume de Vallhonesta.
Aquest cop vam ser 10 fent l'activitat; Jordi C., Jaume T., Manel O., Pito, Xavier V., Pep M., Núria G., David C., Isra i Eduard

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dilluns 04 de febrer de 2019Viladordis-Serra de l'Obac
dissabte 12 de gener de 20194a sortida cicle BTT, Pels pobles medievals del Baix Empordà
dilluns 18 de juny de 2018Balandrau - Serra Cavallera
dissabte 26 de maig de 2018Alta Garrotxa
dissabte 03 de mar de 20186a sortida cicle BTT 2017-18. L'Argentera i el Priorat
dilluns 19 de febrer de 2018Montclar i Serra de Cadiretes
dilluns 29 de gener de 20184a sortida cicle BTT.El canal d'Urgell i el congost de Mu
dissabte 25 de novembre de 20173a sortida del cicle de BTT. St Miquel de les Formigues
diumenge 12 de novembre de 2017Segona sortida del BTT 2017-2018: El Catllaràs
dissabte 28 d'octubre de 20171a sortida del Cicle de BTT 2017-18. Pels Pobles del Baix Empordà.
diumenge 10 de setembre de 2017Paratges de la Batalla de l'Ebre
dissabte 10 de juny de 201711a sortida Cicle BTT. Entre les serres del Verd, Port del Comte, el Cadí i el Pedraforca.
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves