Secció de Bicicleta Tot Terreny

4a sortida del cicle de BTT. Dissabte 12 de gener 2019


Lloc i hora de sortida: aparcament del restaurant el Xalet, a Colomers, al costat del riu Ter, a les 9,15 h. (Els que vulguin esmorzar a les 8,30)

Pels pobles medievals del Baix Empordà


Us podeu baixar el track des de www.trackprofiler.com
Iniciarem la pedalada travessant el riu Ter per la presa de Colomers per visitar les restes del poble medieval de Sidillà, que va quedar colgat per la sorra d'una duna. Prosseguirem passant per Foixà, Flaçà, Camallera, Les Olives i Garrigoles. Pujarem fins la carena del Puig Segalar i baixarem per la bonica ermita de St Grau d'Albons, arribant a Albons. Continuarem cap a Tor, la Tallada d'Empordà i Verges. Passarem pel molí de Jafre, a tocar del riu Ter, i finalitzarem a Colomers.
Inici i final: Colomers
Longitud:56 km
Desnivells acumulats aproximats : +/- 500 m
Dificultat: físicament fàcil, però amb una llargada relativament important, que exigeix una certa resistència.. Tècnicament baixa , tot i que, per l'estat d'algunes de les pistes, és molt recomanable utilitzar bici de muntanya
Ciclabilitat: total
Cartografia: Baix Empordà. Esc 1:50000. ICC

LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1AngelCalderón jimenez
2MireiaMassague Galceran
3DavidRoig
4JordiSabater i Pruna
5EduardVillares Lafarga
6CarmeUrgell Rull
7MiquelFemenia Santacreu
8JaumeTejedor
9LauraLlorente Moreno
10PedroAlcaraz Bernabe
11XavierVillares
12Josep MariaGuitart Mayne
13ManelGarcía
La inscripció ja està tancada

La secció de BTT del CEB, que porta en marxa fa més de quinze anys, té la intenció de donar els següents serveis als socis:
  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació, si s'escau, a través de cursos o jornades promogudes pels pròpis membres de la secció o del Centre.
  • posar en coneixement al grup de persones aficionades a la bicicleta de muntanya, per a realitzar sortides de diferents nivells. Sortides d'un sol dia, de cap de setmana o travesses de varis dies de duració.
La gent de la secció, us podrà proporcionar ajut per a assolir els vostres reptes personals, orientant-vos alhora de tenir en compte la forma física adient, el material adequat per a l'activitat projectada, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, etc.).

Cicle de BTT 2018-19.

Com a les anteriors edicions, hi haurà sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran d'acomplir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Requisits per participar al Cicle de sortides en BTT 2018-2019
  • Els participants hauran de disposar d'una assegurança que els cobreixi l'activitat: la que ofereix la FEEC en el nivell "C" o una de les mateixes característiques.
  • A nivell de seguretat serà imprescindible que tots el participants portin casc i guants.
  • És recomanable portar roba adequada, per anar en bicicleta, sobretot el "coulot" i també ulleres, no només pel sol si no també com a protecció dels ulls.
  • També és necessari portar aigua. Segons el tipus de sortida ja s'especificarà quanta.
  • Les bicicletes hauran d'estar equipades per poder circular còmodament per pistes i corriols. S'hauran de dur pneumàtics adequats i sempre una càmera de recanvi. També serà necessari portar manxa i el kit d'eines mínim per les reparacions o regulacions que siguin necessàries.
  • Caldrà també que les bicicletes estiguin ben engreixades i en bones condicions d'ús.
  • Per les sortides de dos dies potser caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

4a sortida cicle BTT, Pels pobles medievals del Baix Empordà


Sant Romà de Sidillà
Part del grup a l'ermita de St Mateu
El petit nucli de Pins
Les Olives. La plaça dels Ous
Garrigoles
Baixant de la serra del Grau
La serra del Grau
St Grau d'Albons
Classe magistral sobre maquinària agrícola a Tot
La Tallada d'Empordà
Pas d'un rierol
El molí de Jafre
Un bon esmorzar, amb una important aportació calòrica, en un restaurant de Colomers, a la vora del Ter, ens permetrà iniciar la ruta amb prou energia i amb una temperatura menys freda, i que s'anirà suavitzant al llarg de la jornada. L'absència de la temuda tramuntada també facilitarà la pedalada.
Travessem el Ter per una petita presa i entrem en un bosc on visitem les restes arqueològiques de l'antic poblat de Sidillà (s.X) que va queda colgat per la sorra d'una duna. Hi destaca l'església de St Romà. Prosseguim cap a Foixà i Flaça, on tornem a creuar el Ter. Per camins entretinguts fem cap a Camallera. Passem pels petits nuclis de Pins i Vilopriu per anar a sortir a les Olives, on destaca la polèmica plaça coneguda com la "plaça dels ous".
A Garrigoles iniciem la pujada que ens durà a la carena de la serra del Grau, des d'on gaudirem d'excel.lents vistes sobre gran part de l'Empordà i de la costa. A la baixada hem de frenar per no passar-nos de llarg de l'ermita de St Grau d'Albons.
A Albons comença la part més planera de la ruta, l'Empordà "pla" que esperaven alguns. Travessem el llogaret de Tor i a Tallada de l'Empordà gaudim endinsant-nos per racons del seu ben conservat nucli medieval, com també fem quan arribem a Verges.
Ens apropem un altre cop cap al Ter, passant pel ben conservat molí de Jafra i finalitzem l'itinerari quan portem recorregut uns 54 Km i 500 m de desnivell.
Tot i ser un grup nombrós, de 15 persones, no ha hagut cap incidència mecànica ni humana.
Hem participat: Mireia Massagué, David Roig, Jordi Sabater, Miquel Femenia, Eduard Villares, Xavier Villares, Carme Urgell, Pep Montes, Núria Gómez, Jaume Tejedor, Josep Ma Guitart, Pedro Alcáraz, Laura Llorente, Oriol Arpi i Manel García

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dissabte 12 de gener de 20194a sortida cicle BTT, Pels pobles medievals del Baix Empordà
dilluns 18 de juny de 2018Balandrau - Serra Cavallera
dissabte 26 de maig de 2018Alta Garrotxa
dissabte 03 de mar de 20186a sortida cicle BTT 2017-18. L'Argentera i el Priorat
dilluns 19 de febrer de 2018Montclar i Serra de Cadiretes
dilluns 29 de gener de 20184a sortida cicle BTT.El canal d'Urgell i el congost de Mu
dissabte 25 de novembre de 20173a sortida del cicle de BTT. St Miquel de les Formigues
diumenge 12 de novembre de 2017Segona sortida del BTT 2017-2018: El Catllaràs
dissabte 28 d'octubre de 20171a sortida del Cicle de BTT 2017-18. Pels Pobles del Baix Empordà.
diumenge 10 de setembre de 2017Paratges de la Batalla de l'Ebre
dissabte 10 de juny de 201711a sortida Cicle BTT. Entre les serres del Verd, Port del Comte, el Cadí i el Pedraforca.
dimecres 31 de maig de 201710a sortida cicle BTT - VOLTA A LA SERRA D'ENSIJA -
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves