Secció de Bicicleta Tot Terreny

10a sortida del cicle de BTT. 27 i 28 de maig de 2017


La serra d'Ensija


1a etapa
Distància: 42km
Desnivell: 1200m
Dificultat: mitjana

Iniciem la ruta amb el Camí dels Bons Homes que ens durà a enllaçar amb l'antic camí miner de les Mines de les Graus fins arribar al poble abandonat de Peguera. Continuarem ciclant per la base de la Serra d'Ensija i ens aproparem pel Bac de Fumanya cap als Cingles de Conangle que creuarem pel seu punt més dèbil per endinsar-nos en l'altiplà de Vallcebre per gaudir d'aquest semicercle natural suspès al buit tot resseguint el seus límits que ens duran al poble del mateix nom on a La Rectoria farem parada i fonda.

2na etapa
Distància: 45km
Desnivell: 1300m
Dificultat: mitjana
Sortint de Vallcebre enfilarem la pujada que de manera decidida remuntarà, tot vorejant la Serra d'Ensija, un primer tram per asfalt i alguna rampa del 20%, i després per pista enmig del bosc ja molt més suau i que ens durà fins al Coll del Portet a 1828mts, punt més alt de la travessa. Allà hi trobarem una font.

Des d'aquest punt ja començarem un llarg descens per la gorga del Riu Tec i que en uns 16 km ens durà fins a la Plana de Llinars a 950m, punt més baix de la travessa.

La darrera part de l'etapa la ciclarem remuntant cap al Plà de Campllong on retrem homenatge al PI DE LES TRES BRANQUES pocs km abans del punt final de l'etapa.

Lloc i hora de sortida: el dissabte 27 ens trobarem a les 8:30, a la carretera BV 4242 , a l'àrea d'aparcament davant del restaurant Font NEGRE a la cruïlla entre el Santuari de Queralt i la carretera als Rasos de Peguera. (ja concretarem cotxes el dijous anterior)

Allotjament: Tenim reserva per a 10 places a mitja pensió a La Rectoria de Vallcebre ( per als 10 primers en fer paga i senyal de 10 euros via ingrés al compte del CEB ES80 2100 06981502 0006 4899, tot anotant "Sortida Serra d'Ensija", o en efectiu a l'Eva de secretaria) la resta i segons el nombre total, podran dormir o bé al mateix Alberg o en un edifici a prop, tot fent els àpats a la mateixa Rectoria.

Recomanacions: Porteu aigua
LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1Fede Casanovas
2DavidCampany Herrero
3AngelCalderon
4CarmeUrgell Rull
5Eduard Villares
6DoctorFont
7AlbertCasals
8XavierVillares Lafarga
9JaumeTejedor
10PereEstapé
11EnriCodina
12Mireia Martínez Guillué
13CèsarArmengod
14JordiSabater i Pruna
15ManelOrbay Cobacho
16pepulldemolins

La secció de BTT del CEB, que porta en marxa fa més de quinze anys, té la intenció de donar els següents serveis als socis:
  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació, si s'escau, a través de cursos o jornades promogudes pels pròpis membres de la secció o del Centre.
  • posar en coneixement al grup de persones aficionades a la bicicleta de muntanya, per a realitzar sortides de diferents nivells. Sortides d'un sol dia, de cap de setmana o travesses de varis dies de duració.
La gent de la secció, us podrà proporcionar ajut per a assolir els vostres reptes personals, orientant-vos alhora de tenir en compte la forma física adient, el material adequat per a l'activitat projectada, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, etc.).

Aquest any iniciem el segon cicle de BTT. En tenim moltes ganes, després de la parada estival, sobretot de què us animeu a començar amb aquesta sortida fàcil on coneixerem alguns indrets destacables de la Serralada de Marina. Així començarem a agafar una mica de ritme per a les properes sortides del cicle, que per cert, es preveuen molt interessant i atractives. Hi hauran sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Però sempre us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de cumplir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle de sortides en BTT 2016-2017
  • Els participants hauran de disposar d'una assegurança que els cobreixi l'activitat: la que ofereix la FEEC en el nivell "C" o una de les mateixes característiques.
  • A nivell de seguretat serà imprescindible que tots el participants portin casc i guants.
  • És recomanable portar roba adequada, per anar en bicicleta, sobretot el "coulot" i també ulleres, no només pel sol si no també com a protecció dels ulls.
  • També és necessari portar aigua. Segons el tipus de sortida ja s'especificarà quanta.
  • Les bicicletes hauran d'estar equipades per poder circular còmodament per pistes i corriols. S'hauran de dur pneumàtics adequats i sempre una càmara de recanvi. També serà necessari portar manxa i el kit d'eines mínim per les reparacions o regulacions que siguin necessàries.
  • Caldrà també que les bicicletes estiguin ben engreixades i en bones condicions d'ús.
  • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

9à Sortida BTT. Serra de Busa


La Llosa del Cavall
El moli de Balcells
Pujant a Busa
El Pla de Busa
Sant Pere de Graudescales ( S. XI)
Dissabte 6 ens trobem a Sant Llorenç de Morunys per fer la volta a la Serra de Busa en Btt. Les boires de primera hora van desapareixent i el cel blau va prenent força. Anem en direcció a Solsona per la carretera, a 5 km deixem la carretera per prendre la pista que surt a mà esquerra, a trams més plana a trams més pedregosa i costeruda, que ens porta travessant boscos i prats fins al Pla de Busa. Ja a dalt ens enfilem a un parell de miradors des dels quals es pot veure tota Catalunya de Montserrat al Montsec , passant pel Pedraforca. El ritme es prou bó i les ganes de pedalar de tots plegats ens porten a fer un camí d’anar i tornar a la presó de Capolatell d’allà ens dirigim cap El Pujol on farem una aturada per dinar, això si abans haurem de fer el tros més tècnica de la jornada, un senderó de 300 metres on més d’un va anar “quasi” pel terra.
Després de dinar continuem baixant fins el molí d’en Balcells, probablement l’última serradora a deixar de funcionar de la zona ( els anys 80 dels segle XX). Iniciem la darrera pujada fent una parada a l’ermita romànica de Sant Pere de Graudescala per continuar fins el mirador del President i ja iniciar la baixada, no sense alguna que altre rampa pedregosa, que alguns farem a peu, fins la carretera de Berga a Sant Llorenç que prendrem per a fer els últims 10 km.
Fem la volta : Marta, Quim, Angel, Manel G., Manel O., Xavi, Jose, Enri, Pere, Pep i Núria

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dilluns 08 de maig de 20179à Sortida BTT. Serra de Busa
dilluns 24 d'abril de 20178a sortida cicle BTT. Vall de Bianya
dissabte 25 de març de 20177a sortida cicle BTT. Volta a les muntanyes de Prades
dilluns 06 de març de 20176a sortida cicle btt - El Cabrerès
dissabte 11 de febrer de 20175a sortida Cicle BTT. El Castell de Mediona
dissabte 28 de gener de 2017Volta a Montserrat - BTT
diumenge 11 de desembre de 2016Badalona - Sant Mateu
dissabte 26 de novembre de 2016Cicle de BTT. El santuari dels Munts
dissabte 12 de novembre de 2016Cicle de BTT. La gran travessa del Montseny.
dimarts 01 de novembre de 2016Jacetania i la Foia d'Osca
diumenge 16 d'octubre de 2016Cicle de BTT: Serralada de Marina
dissabte 18 de juny de 2016Espinavell
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves