Secció de Bicicleta Tot Terreny

8a sortida del cicle de BTT. 15 i 16 de juny 2019

UNA VOLTA PER LA CERDANYA


Martinet - La Seu - Martinet on TrackProfiler
Us podeu baixar el track des de www.trackprofiler.com
Observacions:
 • Data límit inscripció: ampliada fins al 10 de juny (cal fer la reserva per dormir a l'alberg de la Seu d'Urgell amb suficient antelació)
 • Lloc i hora de sortida : Martinet (aparcament), a les 9,45 h (Els que vulguin esmorzar a les 9)
A aquesta ruta de dos dies, sortirem de Martinet, pujarem a l'estació d'esquí d'Arànser i saltarem pel coll de la Font de l'Aristot cap a Bescaran, on podrem contemplar el campanar de sis plantes. Un llarg descens ens situarà a la riba del riu Segre, que seguirem fins a la Seu.
Al 2n dia farem un entretingut, i magnífic, recorregut per la base de l'espectacular cara nord del Cadí, que ben segur no deixarà a ningú indiferent

1r dia:
Recorregut: Martinet - Músser - Arànser- refugi de Prat Miró - coll de la Font de l'Aristot - Bescaran - Torres d'Alàs - la Seu d'Urgell
Longitud: 59 Km
Desnivells acumulats: + 1400 m; - 1700 m aprox.
Dificultat física: mitjana- alta, pel fort desnivell acumulat.
Dificultat tècnica: baixa
Ciclabilitat: total

2n dia:
Recorregut: la Seu d'Urgell - Alàs - ermita M. de Déu de les Peces - Ansovell - ermita de la M. de Déu del Boscal - la Cava- Cal Pubill - coll d'Oruga - Querforadat - - Béixec - Martinet
Longitud: 47 Km
Desnivells acumulats: + 1600 m; - 1300 m aprox.
Dificultat física: alta
Dificultat tècnica: alta. Molts trams de sender tècnics.
Ciclabilitat: alguns trams s'hauran de fer a peu, depenent del nivell de cadascú


LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1PedroAlcaraz Bernabé
2ManelGarcía
3CarlosArija Guilera
4JordiCabanas Coma
5Francesc Camps Xicart
6PepeArranz
7davidcampany herrero
8EduardVillares Lafarga
La inscripció ja està tancada


La secció de BTT del CEB, que porta en marxa fa més de quinze anys, té la intenció de donar els següents serveis als socis:
 • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
 • formació, si s'escau, a través de cursos o jornades promogudes pels pròpis membres de la secció o del Centre.
 • posar en coneixement al grup de persones aficionades a la bicicleta de muntanya, per a realitzar sortides de diferents nivells. Sortides d'un sol dia, de cap de setmana o travesses de varis dies de duració.
La gent de la secció, us podrà proporcionar ajut per a assolir els vostres reptes personals, orientant-vos alhora de tenir en compte la forma física adient, el material adequat per a l'activitat projectada, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, etc.).

Cicle de BTT 2018-19.

Com a les anteriors edicions, hi haurà sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran d'acomplir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Requisits per participar al Cicle de sortides en BTT 2018-2019
 • Els participants hauran de disposar d'una assegurança que els cobreixi l'activitat: la que ofereix la FEEC en el nivell "C" o una de les mateixes característiques.
 • A nivell de seguretat serà imprescindible que tots el participants portin casc i guants.
 • És recomanable portar roba adequada, per anar en bicicleta, sobretot el "coulot" i també ulleres, no només pel sol si no també com a protecció dels ulls.
 • També és necessari portar aigua. Segons el tipus de sortida ja s'especificarà quanta.
 • Les bicicletes hauran d'estar equipades per poder circular còmodament per pistes i corriols. S'hauran de dur pneumàtics adequats i sempre una càmera de recanvi. També serà necessari portar manxa i el kit d'eines mínim per les reparacions o regulacions que siguin necessàries.
 • Caldrà també que les bicicletes estiguin ben engreixades i en bones condicions d'ús.
 • Per les sortides de dos dies potser caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

8a sortida cicle BTT La Cerdanya i l'Alt Urgell


En el coll de la Font d'Aristot
La cara d'en Pepe no reflexa els 1300 m de desnivell pujats d'una tacada
En el coll de la Font d'Aristot
En Jordi gaudint de valent
L'ermita de la M. de Déu de les Peces
Pedalant pel peu de la nord del Cadí
En Manel intenta, sense aconseguir-ho desfer-se d'en Francesc, el seu perseguidor més immediat
Gaudint del panorama
La M. de Déu del Boscal
Baixant del coll d'Oruga
Replà en el descens del coll d'Oruga
Tanquem el 4t cicle de BTT amb una magnífica, i exigent, sortida pels Pirineus, a cavall entre La Cerdanya i l'Alt Urgell.
1r dia: Des de Martinet pugem al bonic, i solitari, poble de Músser per continuar, sempre ascendint, cap a Arànser i la seva estació d'esquí de fons. A l'alçada del refugi de Prat Miró ens desviem per prosseguir, per una pista pedregosa i amb fort pendent, fins al coll de la Font d'Aristot (2200m), amb superbes vistes sobre les valls de l'Alt Urgell i la cara nord del Cadí.
Un llarg descens ens situa a Bescaran on reposem, en una terrassa, amb un got a la mà contemplant el Cadí. Una petita remuntada dona pas a un molt llarg descens. Els pros, Eduard i Carlos, no perden ocasió per trobar trialeres que retallen la pista. Finalment arribem a la Seu d'Urgell, seguint la riba dreta del Segre, i ens dirigim a l'alberg de joventut de la Valira, on gaudirem d'una bona estada.
2n dia Sortim de la Seu seguint la riba esquerra del Segre, pugem fins a Alàs i a l'ermita de la M.D de les Peces. Continuem per una pista per l'interior d'un bosc esplèndid, amb petites sifonades, fins que la pista desapareix, en arribar al riu de Vilanova. Per rastres de camí empalmem amb una pista molt deteriorada amb uns pendents inhumanes, que ens faran arrossegar les muntures, i arribem a Ansovell. Pugem a l'ermita de la MD del Boscal, excel•lent mirador sobre el Cadí .Per camins i pistes divertits fem cap a Cava i a les bordes de Cal Pubill, on petem la xerrada amb la parella de pagesos, que hi viuen , isolats en un indret fantàstic , si més no per nosaltres .Per un sender pugem fins al coll d'Oruga i descendim per un corriol tècnic fins a Querforadat. Haurem de baixar a creuar el riu Quer i remuntar fins a Bèixec. Baixem per una divertida, i ràpida, trialera fins a la piscifactoria de Martinet i acabem on vàrem començar, recuperant energia i hidratant-nos convenientment abans d'iniciar el viatge de tornada.

Entre els dos dies hem fet uns 108 Km i uns 3100 m de desnivell positiu acumulat.

Els participants hem estat: Carlos Arija, Francesc X. Camps, Pepe Arranz, David Campany, Eduard Villares, Pedro Alcaraz, Miquel Femenia, Jordi Cabanas i Manel García

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dissabte 15 de juny de 20198a sortida cicle BTT La Cerdanya i l'Alt Urgell
dijous 02 de maig de 2019Volta al Castell de Granera
dilluns 04 de febrer de 2019Viladordis-Serra de l'Obac
dissabte 12 de gener de 20194a sortida cicle BTT, Pels pobles medievals del Baix Empordà
dilluns 18 de juny de 2018Balandrau - Serra Cavallera
dissabte 26 de maig de 2018Alta Garrotxa
dissabte 03 de mar de 20186a sortida cicle BTT 2017-18. L'Argentera i el Priorat
dilluns 19 de febrer de 2018Montclar i Serra de Cadiretes
dilluns 29 de gener de 20184a sortida cicle BTT.El canal d'Urgell i el congost de Mu
dissabte 25 de novembre de 20173a sortida del cicle de BTT. St Miquel de les Formigues
diumenge 12 de novembre de 2017Segona sortida del BTT 2017-2018: El Catllaràs
dissabte 28 d'octubre de 20171a sortida del Cicle de BTT 2017-18. Pels Pobles del Baix Empordà.
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves