Secció de Bicicleta Tot Terreny

4a sortida del cicle de BTT. Dissabte 27 de gener 2018

Lloc de trobada: aparcament del bar-restaurant Blanc i Negre, a l'entrada d'Agramunt per la carretera de Cervera (L-303) a les 8.30 h


El canal d'Urgell. Del congost del Mu al túnel de Montclar


El recorregut que seguirem és el que està descrit a la revista Vèrtex (nº 256, setembre 2014).
Des d'Agramunt seguirem el canal principal fins a la boca sud de l'emblemàtic túnel de Montclar, que seguirem per damunt fins al poble de Montclar, per després baixar cap a Artesa de Segre.

Resseguirem el riu Segre cap a Alós de Balaguer i, tot seguit, ens endinsarem en l'abrupte i espectacular congost del Mu, des d'on sortirem per un pont penjant sobre el Segre i per unes passarel·les metàl·liques. Passarem per la bonica població de St Llorenç de Montgai i seguirem aigües avall del Segre fins a empalmar amb un canal secundari i després amb el canal principal d'Urgell fins arribar a Agramunt.
Inici i final: Agramunt
Longitud: 87 km
Desnivells acumulats: +/- 450 m
Dificultat: Físicament mitjana, per la llargada. Tècnicament mitjana-baixa .
Ciclabilitat: La major part del recorregut és força rodador però al congost del Mu s'ha de fer trams a peu.
Cartografia: La Noguera Esc 1:50000. ICC

LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1ManelGarcia
2JaumeTejedor
3MartaBorras
4JoaquimBalaguer
5MireiaMassague Galceran
6Francesc xavierCapafons

La secció de BTT del CEB, que porta en marxa fa més de quinze anys, té la intenció de donar els següents serveis als socis:
  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació, si s'escau, a través de cursos o jornades promogudes pels pròpis membres de la secció o del Centre.
  • posar en coneixement al grup de persones aficionades a la bicicleta de muntanya, per a realitzar sortides de diferents nivells. Sortides d'un sol dia, de cap de setmana o travesses de varis dies de duració.
La gent de la secció, us podrà proporcionar ajut per a assolir els vostres reptes personals, orientant-vos alhora de tenir en compte la forma física adient, el material adequat per a l'activitat projectada, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, etc.).

Tercer cicle de BTT. Ja és un clàssic.

Hi haurà sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Però sempre us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de cumplir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle de sortides en BTT 2016-2017
  • Els participants hauran de disposar d'una assegurança que els cobreixi l'activitat: la que ofereix la FEEC en el nivell "C" o una de les mateixes característiques.
  • A nivell de seguretat serà imprescindible que tots el participants portin casc i guants.
  • És recomanable portar roba adequada, per anar en bicicleta, sobretot el "coulot" i també ulleres, no només pel sol si no també com a protecció dels ulls.
  • També és necessari portar aigua. Segons el tipus de sortida ja s'especificarà quanta.
  • Les bicicletes hauran d'estar equipades per poder circular còmodament per pistes i corriols. S'hauran de dur pneumàtics adequats i sempre una càmara de recanvi. També serà necessari portar manxa i el kit d'eines mínim per les reparacions o regulacions que siguin necessàries.
  • Caldrà també que les bicicletes estiguin ben engreixades i en bones condicions d'ús.
  • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pgina completa

3a sortida del cicle de BTT. St Miquel de les Formigues


A la Taverna del Subirà
Pedalant sobre una catifa de fulles seques
Els boscos vestits de tardor
Darrer pas per arribar al cim
Cadascú arriba al cim com li sembla millor
Dalt del cim de St Miquel de Solterra o de les Formigues (1202 m)
Els pros baixant des de dalt mateix del cim sobre la bici
Baixada més tranquil.la cap a Osor
Sortim de l'estaci de Sils amb un temps tpic tardorenc, per sense boira i amb temperatura suau. Rodem rpidament fins a Santa Coloma de Farners, des d'on remuntem per la riera de Castanyet, i per una bona pista, amb pendent moderat, guanyem un fort desnivell fins a la coneguda Taverna del Subir on recuperem fora amb un bon esmorzar de forquilla.
Continuem el recorregut travessant boscos, vestits de tardor, on s'alternen roures, castanyers, fajos i conferes. A estones rodem per autntiques catifes de fulles seques. La pujada s'accentua i hem de vncer fortes rampes per arribar a la font Saguarda, d'on surt el corriol que s'enfila fins al cim. Alguns opten per deixar les muntures i d'altres per continuar amb elles fins a coronar el Puig de St Mart de Solterra o de les Formigues, el cim ms alt de les Guilleries. Al peu de la creu hi ha unes escultures de tres grans formigues. Sembla ser que s una referncia a les formigues alades, que en determinades poques, acudeixen en gran quantitats, per morir dalt del puig. Els nvols dificulten una mica la visi per gaudim intensament de l'entorn.
El ms pros realitzen gaireb tot els descens del cim, amb un primer tram molt tcnic, al damunt de les bicis.
Continuem ja per pistes ms rodadores per boscos espectaculars en un llargussim descens fins a la vora d'Osor. Prosseguim per una tranquil.la carretera en lleuger descens, passant per les antigues mines d'Osor , i arribem a Angls. Pedalem amb ganes, fent relleus, per la via verda del carrilet , en una cursa contra la foscor, i aconseguim entrar a la capital gironina amb la darrera llum del dia.
Ha estat un recorregut molt variat, de 78 Km i de 1300 m de desnivell.
Els protagonistes de la sortida hem estat: Gerard Castell (Agrupaci Excursionista Palafrugell), Eduard Villares, Pep Montes, Carme Urgell, Manel Orbay, Nria Gmez, Fede Casanovas, Miquel Femenia, Jordi Sabater, Xavi Gil, Carlos Arija i Manel Garca

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 segents
DataLloc
dissabte 25 de novembre de 20173a sortida del cicle de BTT. St Miquel de les Formigues
diumenge 12 de novembre de 2017Segona sortida del BTT 2017-2018: El Catllaràs
dissabte 28 d'octubre de 20171a sortida del Cicle de BTT 2017-18. Pels Pobles del Baix Empordà.
diumenge 10 de setembre de 2017Paratges de la Batalla de l'Ebre
dissabte 10 de juny de 201711a sortida Cicle BTT. Entre les serres del Verd, Port del Comte, el Cadí i el Pedraforca.
dimecres 31 de maig de 201710a sortida cicle BTT - VOLTA A LA SERRA D'ENSIJA -
dilluns 08 de maig de 20179à Sortida BTT. Serra de Busa
dilluns 24 d'abril de 20178a sortida cicle BTT. Vall de Bianya
dissabte 25 de mar de 20177a sortida cicle BTT. Volta a les muntanyes de Prades
dilluns 06 de mar de 20176a sortida cicle btt - El Cabrerès
dissabte 11 de febrer de 20175a sortida Cicle BTT. El Castell de Mediona
dissabte 28 de gener de 2017Volta a Montserrat - BTT
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves