Secció de Bicicleta Tot Terreny

11a sortida del cicle de BTT. 10 i 11 de juny 2017


Entre les serres del Verd, Port del Comte, el Cadí i el Pedraforca


En aquesta ruta de dos dies, sortirem de Gósol, voltarem la serra del Verd, ens enfilarem al Port del Comte, descendirem a Tuixén i pedalarem per la cara sud del Cadí en direcció al Pedraforca, per tornar finalment al punt de sortida.

Observacions:
Data límit inscripció: 1 de juny
(cal fer les reserves al refugi amb suficient anel·lació)
Lloc i hora de sortida: Gósol a les 9 h. (si voleu es pot arribar abans i esmorzar al poble, abans de començar a pedalar)
 • Inicialment la qualificació global de la ruta era *** però es podria rebaixar a **/***
 • Dormirem, soparem i esmorzarem al refugi Bages de Port del Comte . El preu total de la MP és 32 €, per un suplement (5 €) es poden llogar llençols
 • Menjar: portar algun entrepà i el que considereu oportú per als dos dies. Hi ha algunes possibilitats d'avituallament
1r dia

Recorregut: Gósol (1420 m) - font de Torrentsenta - coll de Gósol - Grau de les Collades (1750 m) - coll de Sta.Creu - La Pedra - riu Cardener (920 m) -La Coma - fonts del riu Cardener - estació d'esquí de Port del Comte: refugi Bages (1760 m)
Longitud: 43 Km
Desnivells acumulats: + 1730 m; - 1390 m aprox.
Dificultat física: alta, pel fort desnivell acumulat.
Dificultat tècnica: mitjana-alta. Alguns corriols tècnics
Ciclabilitat: gairebé total. Algun petit tram a peu, segons la tècnica de cadascú

2n dia

Recorregut: refugi Bages (1760 m) - coll d'Estivella (2180 m) - Prat d'Arderic - refugi de l'Arp - coll de Port (1680 m) - corriol a Tuixén - Molí de Fórnols (1020 m) - Fórnols - Cornellana - collada de Jovell (1770 m) - Josa de Cadí (1400 m) - Pont de Carneres - coll de Josa (1620 m)
Longitud: 56 Km
Desnivells acumulats: + 1600 m; - 1940 m aprox.
Dificultat física: mitjana - alta
Dificultat tècnica: mitjana-alta
Ciclabilitat: gairebé total. Possible tram final a peu evitable per carretera.


LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1XavierGil
2MARTABORRAS
3JoaquimBalaguer
4ManelGarcía
5EduardVillares Lafarga

La secció de BTT del CEB, que porta en marxa fa més de quinze anys, té la intenció de donar els següents serveis als socis:
 • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
 • formació, si s'escau, a través de cursos o jornades promogudes pels pròpis membres de la secció o del Centre.
 • posar en coneixement al grup de persones aficionades a la bicicleta de muntanya, per a realitzar sortides de diferents nivells. Sortides d'un sol dia, de cap de setmana o travesses de varis dies de duració.
La gent de la secció, us podrà proporcionar ajut per a assolir els vostres reptes personals, orientant-vos alhora de tenir en compte la forma física adient, el material adequat per a l'activitat projectada, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, etc.).

Aquest any iniciem el segon cicle de BTT. En tenim moltes ganes, després de la parada estival, sobretot de què us animeu a començar amb aquesta sortida fàcil on coneixerem alguns indrets destacables de la Serralada de Marina. Així començarem a agafar una mica de ritme per a les properes sortides del cicle, que per cert, es preveuen molt interessant i atractives. Hi hauran sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Però sempre us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de cumplir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle de sortides en BTT 2016-2017
 • Els participants hauran de disposar d'una assegurança que els cobreixi l'activitat: la que ofereix la FEEC en el nivell "C" o una de les mateixes característiques.
 • A nivell de seguretat serà imprescindible que tots el participants portin casc i guants.
 • És recomanable portar roba adequada, per anar en bicicleta, sobretot el "coulot" i també ulleres, no només pel sol si no també com a protecció dels ulls.
 • També és necessari portar aigua. Segons el tipus de sortida ja s'especificarà quanta.
 • Les bicicletes hauran d'estar equipades per poder circular còmodament per pistes i corriols. S'hauran de dur pneumàtics adequats i sempre una càmara de recanvi. També serà necessari portar manxa i el kit d'eines mínim per les reparacions o regulacions que siguin necessàries.
 • Caldrà també que les bicicletes estiguin ben engreixades i en bones condicions d'ús.
 • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

11a sortida Cicle BTT. Entre les serres del Verd, Port del Comte, el Cadí i el Pedraforca.


Un moment de desconcert?
L'Eduard no aconsegueix deixar enrere la Carme
Arribant al pas de l'Estivella
Descans al coll de Jovell
Al coll de Gósol, el primer de la ruta.
Estem a a la Serra del Verd!
Al Grau de les Collades
La Pedra
En Xavi no tenia prou pedalant amb la seva bici.
St Llorenç de Morunys i la Serra de Busa, pujant a Port del Comte
En Xavi fent equilibris al refugi Bages
Al refugi Bages
El Quim intenta atrapar la Marta, pujant al Pas de l'Estivella
La Carme pels prats de Port del Comte
Mirador de Prat de l'Arp
Prat de l'Arp
El Pedra, des del coll de Jovell
Josa del Cadí
Amb bon temps, gran moguda ciclista a la zona, amb grups que realitzen diverses rutes, com la coneguda comercialment com a "Pedals del Pedra". Sortim de Gósol amb una representació femenina molt correcta, gairebé de la meitat, amb el propòsit de fer un itinerari per les proximitats del Pedraforca, una de les muntanyes més estètiques i emblemàtiques de Catalunya. Pedalem frescos , passant per masies, enmig d’una verdor i florida espectacular (farigola, frarets, jonces, besses i més amunt campànules , saxífragues i pins farcits de pinyes noves).
Un cop al Coll de Gósol y desprès d’una zona de senders i alguns pendents, agafem una pista, en un entorn magnífic, que ens porta a les Collades des d’on es pot observar una part, del recorregut de la Volta a la Serra d’Ensija que alguns de vosaltres vareu pedalar fa quinze dies.
Iniciem una forta baixada per una pista força descomposta i arribem al Coll de la Santa Creu. Descendim per un bonic caminoi fins a les cases de Pedra, des d'on el camí continua per senders fins arribar a la Coma i les Fonts del Cardener, unes déus d’aigua molt fresca, enmig d’un paratge força ben cuidat i resguardat.
A partir d’aquests punt i amb una calor que prem de valent comencem la llarga pujada del dia que, de mica en mica, és va empinant més i més, per acabar en un dret corriol que ens portarà a l'estació d'esquí de Port del Comte, on vam passar nit al refugi de Bages, a peu de pistes de l’estació, refugi altament recomanable en tots sentits
Ben cuidats i descansats iniciem la 2na. jornada d’hora. De seguida comencem a pujar, gaudint d’unes vistes i una temperatura excel•lents, fins el punt més alt del nostre recorregut, el Coll d’Estivella (2190 m)
En baixada i desprès de gaudir de la immensa vista que ens atorga el mirador ubicat al refugi de l’Arp, arribem a coll de Port. Un corriol en baixada , tècnic i preciós, ens porta de pet a Tuixén. Per pista arribem al Moli de Fórnols i en pujada, fent un tast a totes les fonts que rajaven, la calor tornava a ser molt intensa, passem pels poblets de Fórnols i Cornellana, des d'on una humana i ben traçada pista ens puja, mai millor dit, a la Collada de Jovell on ens espera una vista pletòrica del Pedraforca. Fem un llarguíssim descens fins a Josa de Cadí, que els "pros"realitzen pel GR, que talla els revolts de la pista.
Des de Josa pugem per asfalt al Coll de la Josa, posant a prova les nostres migrades forces, sota un sol de justícia. Una bona estampa de Gósol ens indica el final de la nostra volta. En aquest punt uns opten per agafar la carretera i la resta per un sender, amb un primer tram que s'ha de realitzar a peu però la resta totalment ciclable, fins arribar al poble. Ip! Ip! Cap incidència, cap punxada, un paisatge fabulós, una molt bona companyia.
Hem realitzat els 106 Km de la ruta i 3400 m de desnivell: Eduard Villares, Xavi Gil, Carme Urgell, Quim Balaguer, Núria Gómez,Marta Borrás i Manel García
(text i fotos de Marta i Manel)

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dissabte 10 de juny de 201711a sortida Cicle BTT. Entre les serres del Verd, Port del Comte, el Cadí i el Pedraforca.
dimecres 31 de maig de 201710a sortida cicle BTT - VOLTA A LA SERRA D'ENSIJA -
dilluns 08 de maig de 20179à Sortida BTT. Serra de Busa
dilluns 24 d'abril de 20178a sortida cicle BTT. Vall de Bianya
dissabte 25 de març de 20177a sortida cicle BTT. Volta a les muntanyes de Prades
dilluns 06 de març de 20176a sortida cicle btt - El Cabrerès
dissabte 11 de febrer de 20175a sortida Cicle BTT. El Castell de Mediona
dissabte 28 de gener de 2017Volta a Montserrat - BTT
diumenge 11 de desembre de 2016Badalona - Sant Mateu
dissabte 26 de novembre de 2016Cicle de BTT. El santuari dels Munts
dissabte 12 de novembre de 2016Cicle de BTT. La gran travessa del Montseny.
dimarts 01 de novembre de 2016Jacetania i la Foia d'Osca
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves