Secció de Bicicleta Tot Terreny

Sortida del cicle de BTT pel dia 26 de maig de 2018


Alta Garrotxa (BTT)


Recorregut circular per l'Alta Garrotxa, a tocar de l'Alt Empordà. Zona feréstega i inhòspita, per on ciclarem entre alzinars, pinedes i bosc de ribera. Ruta molt rodadora que podrem realitzar íntegrament sobre la bicicleta, malgrat puntualment, en algun curt tram costerut, caldrà empènyer amb força la montura. El terreny que trepitjarem serà, principalment, pista. Lamentablement, moltes pistes originals han estat emporlanades i han perdut part de l'encant.

La dificultat tècnica de la ruta és baixa i l'exigència física mitjana, ja que s'hauran de remuntar més de 1000m de desnivell.

Distància: 44km
Desnivell: 1250m

Podeu consultar detalls del recorregut a: altagarrotxaceb

Lloc de trobada: a l'entrada del poble de Tortellà, venint d'Argelaguer. A ma esquerra hi ha disponibilitat d'espais per aparcar cotxes.
Hora: 8:45h, del dissabte 26 de maig

Caldrà portar una mica d'aigua. Trobarem algunes fonts durant el recorregut. Per reposar forces, recomano un entrepà (durant la major part del recorregut no trobarem cap establiment). Si el temps acompanya, no descarto un bany a Sadernes (preneu "banyata" o qui vulgui, "cunillisme").


LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1davidcampany herrero
2JordiCabanas Coma
3ManelGarcía
4MartíMontanyà Fibla
5Marta Borras
6JoaquimBalaguer
7JesúsCrespo
8EduardVillares
9Jaume Tejedor
10CarlosArija
11ConsellerFont
12JordiSabater i Pruna
13QuimCarreras
14AlbaBrugués i Brugués
15
16LluísSerra
17Fede Casanovas
18MiquelFemenia
19PacoFerreño
20PedroAlcaraz
21LauraLlorente
22XavierVillares
23OriolArpí Llucià

La secció de BTT del CEB, que porta en marxa fa més de quinze anys, té la intenció de donar els següents serveis als socis:
  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació, si s'escau, a través de cursos o jornades promogudes pels pròpis membres de la secció o del Centre.
  • posar en coneixement al grup de persones aficionades a la bicicleta de muntanya, per a realitzar sortides de diferents nivells. Sortides d'un sol dia, de cap de setmana o travesses de varis dies de duració.
La gent de la secció, us podrà proporcionar ajut per a assolir els vostres reptes personals, orientant-vos alhora de tenir en compte la forma física adient, el material adequat per a l'activitat projectada, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, etc.).

Tercer cicle de BTT. Ja és un clàssic.

Hi haurà sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Però sempre us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de cumplir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle de sortides en BTT 2016-2017
  • Els participants hauran de disposar d'una assegurança que els cobreixi l'activitat: la que ofereix la FEEC en el nivell "C" o una de les mateixes característiques.
  • A nivell de seguretat serà imprescindible que tots el participants portin casc i guants.
  • És recomanable portar roba adequada, per anar en bicicleta, sobretot el "coulot" i també ulleres, no només pel sol si no també com a protecció dels ulls.
  • També és necessari portar aigua. Segons el tipus de sortida ja s'especificarà quanta.
  • Les bicicletes hauran d'estar equipades per poder circular còmodament per pistes i corriols. S'hauran de dur pneumàtics adequats i sempre una càmara de recanvi. També serà necessari portar manxa i el kit d'eines mínim per les reparacions o regulacions que siguin necessàries.
  • Caldrà també que les bicicletes estiguin ben engreixades i en bones condicions d'ús.
  • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pgina completa

6a sortida cicle BTT 2017-18. L'Argentera i el Priorat


Pujant a la serra d'Argentera
El parc eòlic de la serra d'Argentera
camí no gaire ciclable de baixada al poble d'Argentera
Recuperant forces, i son, a Argentera
dalt la serra de Pradell
baixada divertida a Pradell de la Teixeta
Pradell de la Teixeta
sopar a Mas d'en Llop
L'elegància del betetista i de l'entorn del Priorat
travessant el riu Siurana
acostant-nos al Montsant
la Cartoixa d'Escala Dei, al peu del Montsant
mirador dalt del Montsant
fins i tot els pros han d'empènyer la bici
una mirada enrere
dia primaveral al Priorat
gran panoràmica sobre el Priorat, des de dalt el Montsant
GRAN cap de setmana a Falset. En primer lloc destacarem l'extraordinria hospitalitat dels amics falsetencs que far inevitable que tornem sovint per aquelles contrades. Aix mateix les dues pedalades realitzades, preparades d'antuvi amb detall, van tenir tots els ingredients necessaris per poder gaudir intensament de la BTT: paisatges, tota mena de camins i pistes, desnivells, duresa... El bon ambient entre els integrants van permetre anar sortejant les dificultats de tota mena que van anar sorgint.

El dissabte ens vam enfilar al parc elic de la Serra d'Argentera per descendir per un cam, que la nevada de feia uns dies l'havia fer extraordinriament difcil de passar,doncs les branquetes punxegudes de gatosa s'havien abaixat fins el nivell del terra. Va ser una hora llarga on, tanmateix, no van haver intents seriosos d'amotinament. En arribar al poble d'Argentera vam recuperar forces per enfrontar-nos amb les durssimes rampes que ens esperaven per tornar a pujar a la serra, assolir el coll de la Teixeta i enfilar-nos al damunt de la carena. Un divertit corriol ens situ a Pradell de la Teixeta i encara vam haver de lidiar amb rampes molt dretes en el bosc de Sentius, d'on vam baixar per una pista molt pedregosa i, desprs per una entretinguda riera fins a Falset.
Van ser 41 Km intensos i gaireb 1400 m de desnivell acumulat.

El diumenge uns quants vam sortir pedalant de Falset per ajuntar-nos a Gratallops amb els que havien preferit escurar la ruta, fent-hi cap en cotxe. De Gratallops pujrem a l'ermita de la Consolaci, amb bons balcons sobre la serra del Montsant, per dirigir-nos desprs cap a Escala Dei i fer una llarga pujada pel cam dels Cartoixans fins al damunt de l'extrem occidental del Montsant. El descens pel cam de l'Empedrat, tcnic i entretingut, ens situ al pontet rom de Cavaloca, d'on vam haver de remuntar a peu per anar a sortir a la carretera de Viliella, que no agafrem pas (faltaria ms!). El tram per pistes i camins a Viliella Baixa tampoc va ser regalat. A partir d'aqu, per raons logstiques, vam haver de continuar per carretera cap a Gratallops i Falset.
Van sortir 58 Km i uns 1700 m de desnivell acumulat.

D'una o altra manera han protagonitzat aquest cap de setmana: Joan Carles Altiol, Anna Llop, Francesc Xavier Capafons, Carme Urgell, Eduard Villares, Jaume Tejedor, Miquel Femenia, Nria Gmez, Enri Codina, Pere Estap, Fede Casanovas, Quim Balaguer, Marta Borrs i Manel Garca.
Fotos: Enri, Marta i Manel

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 segents