Secció de Bicicleta Tot Terreny

5a sortida del cicle de BTT. Dissabte 17 de gener 2018

Lloc de trobada: Llagostera, a l'aparcament davant Restaurant Can Cassoles, (Carrer Pau Casals, 27) al costat de l'antiga estació del carrilet Girona - St. Feliu. A les 8h30


El MONTCLAR i SERRA DE CADIRETES


L'espai d'interès natural del MASSÍS DE CADIRETES es una gran area de terreny granític i bosc mediterrani situat arran de mar entre Lloret, Tossa i Sant Feliu de Guíxols.

Iniciarem el recorregut a LLAGOSTERA amb uns primers kms d'escalfament sobre el traçat de l'antic carrilet Girona - Sant Feliu i després per bones pistes amb algun tram exigent ens arribarem al petit veïnat de SOLIUS (bona zona d'escalada d'adherència). Continuarem guanyant alçada per pistes i corriols a fregar del rocam dels Carcaixells fins enlairar-nos amb un darrer tram potent als peus del cim del MONTCLAR (417mts) on amb una curta grimpada (sense bicis) farem cim per gaudir de bones vistes sobre la Vall d'Aro.

Continuarem rodant dalt la cinglera amb algun tram de remolcada de bicis cap al COLL DE L'ESCORPÍ punt d'inici d'un llarg tram "trialeruuuuu" vers SANT FELIU DE GUÍXOLS per la vall de Mascanada.

Marxarem pel darrera del Monestir cap el camí de les Penyes arran de mar amb trams de corriols, asfalt i pistes rodadores amb destí a SANT GRAU D'ARDENYA per encarar la darrera pujada fins al PUIG DE SES CADIRETES (519mts), un mirador excepcional que tot i la seva modesta alçada un dia clar ens permet contemplar: Montseny, Guilleries, Puigmal, Bastiments, Canigó, Les Salines, Puigneulós, Les Gavarres etc.

  La darrera part ja serà  baixar primer per corriol fàcil i després per una pista molt divertida, dreta i molt desfeta on caldrà ser molt fi, fins entrar al torrent que seguirem cap el darrer tram de pista que ens durà a LLAGOSTERA.

Inici i final: Llagostera
Longitud: 55 km
Desnivells acumulats: +/- 1500 m
Dificultat: Físicament mitjana-alta per alguns trams curts però amb fort desnivell. Tècnicament mitjana-alta per algun corriol força exigent.
Ciclabilitat: 97% del recorregut és ciclable però trobarem un parell de trams on tocarà remar.


La secció de BTT del CEB, que porta en marxa fa més de quinze anys, té la intenció de donar els següents serveis als socis:
  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació, si s'escau, a través de cursos o jornades promogudes pels pròpis membres de la secció o del Centre.
  • posar en coneixement al grup de persones aficionades a la bicicleta de muntanya, per a realitzar sortides de diferents nivells. Sortides d'un sol dia, de cap de setmana o travesses de varis dies de duració.
La gent de la secció, us podrà proporcionar ajut per a assolir els vostres reptes personals, orientant-vos alhora de tenir en compte la forma física adient, el material adequat per a l'activitat projectada, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, etc.).

Tercer cicle de BTT. Ja és un clàssic.

Hi haurà sortides de tots els nivells i de 1 o de 2 dies. Però sempre us haureu d'inscriure a través del nostre web per saber quants serem i poder-les planificar correctament.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades i no es designa a cap persona responsable del grup participant. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de cumplir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle de sortides en BTT 2016-2017
  • Els participants hauran de disposar d'una assegurança que els cobreixi l'activitat: la que ofereix la FEEC en el nivell "C" o una de les mateixes característiques.
  • A nivell de seguretat serà imprescindible que tots el participants portin casc i guants.
  • És recomanable portar roba adequada, per anar en bicicleta, sobretot el "coulot" i també ulleres, no només pel sol si no també com a protecció dels ulls.
  • També és necessari portar aigua. Segons el tipus de sortida ja s'especificarà quanta.
  • Les bicicletes hauran d'estar equipades per poder circular còmodament per pistes i corriols. S'hauran de dur pneumàtics adequats i sempre una càmara de recanvi. També serà necessari portar manxa i el kit d'eines mínim per les reparacions o regulacions que siguin necessàries.
  • Caldrà també que les bicicletes estiguin ben engreixades i en bones condicions d'ús.
  • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pgina completa

Montclar i Serra de Cadiretes


Sortida des de Llagostera
Remontant cap al Montclar
Cap a Sant Feliu de Guixols
Museu
El Josep l'anima i guia del seu museu
un tast de Garoines arran de mar
Pedra sobre altre
El Puig de ses Cadiretes, un mirador excepcional.
L'equip d'elit del CEB
5a sortida de Btt.
El MONTCLAR i SERRA DE CADIRETES


Iniciem la ruta a LLAGOSTERA per dirigir-nos cap a lespai d'inters natural del MASSS DE CADIRETES, una gran area de terreny grantic i bosc mediterrani situat arran de mar entre Lloret, Tossa de Mar i Sant Feliu de Guxols.
Amb uns primers kms d'escalfament sobre el traat de l'antic carrilet Girona - Sant Feliu i desprs per bones pistes amb algun tram exigent ens arribarem al petit venat de SOLIUS. Avui el dia es tapat, una boira humida ho envolta tot i el sol no ens vindr n'hi ha saludar. Continuarem guanyant alada per pistes i corriols a freg del rocam dels Carcaixells fins als peus del Montclar on decidim de continuar per pista, ja que la idea inicial preveia pujar per un lloc impossible. Arribats al Coll del Ceps i en vista de la boirada que ho tapa deixem l'ascens al cim per un dia mes clar.
Amb un curt tram on toca remolcar bicis ens arribem fins al Coll dels Escorpins punt d'inici d'un llargussim tram trialeru vers SANT FELI DE GUXOLS on entrarem per la vall de Mascanada i gaudirem d'una visita turstica inesperada al Museu del Rat Panat. Lloc inslit on n'hi hagin. (recomanable)
Marxarem de Sant Feliu pel darrera del Monestir cap el cam de les Penyes arran de mar amb trams de corriols i bones vistes sobre els penya-segats desprs d'haver degustat unes garoines acompanyades de musclos i una bona paella al Nou Casino de la Constancia (s.c.). Continuem per corriols i pistes rodadores, sempre en mig d'un paisatge d'alzines sureres que ens acosten a SANT GRAU D'ARDENYA per encarar la darrera pujada fins al PUIG DE SES CADIRETES (519mts). Avan per haurem fet parada i escalada a la Pedra Sobre Altre, una conjunt de rocs en un fantstic equilibri al que no podem deixar d'enfilar-nos-hi.
La darrera part de la ruta ja de baixada ser un continu i trepidant anar perdent metres a l'hora que el dia tamb va perden llum. Corriolillus, pistes rpides i finalment la llera del torrent amb trams divertidssims i exigents ens acosten a Llagostera on hi arribem amb els frontals ja encesos.
La ruta ens ha quedat prou be, amb un total de 58km i 1400mts de desnivell i sobre tot ens han quedat ganes de repetir-la un dia amb millor temps per gaudir de les bones vistes i d'aquests entorn de bosc i roques tant particular arran de mar farcit de corriols i pistes per inventar rutes sense parar.
I hem anat la Carme, la Marta , el Quim, el Jaume, el Jordi Sancho, l'Eduard i el Fede
El track el teniu penjat al Wikilog : https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/montclar-i-serra-de-cadiretes-22751247

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 segents